Thijs Hannema in een bungalow met drie partners

Delen:

Starter van deze week is Thijs Hannema. Thijs is advocaat-stagiair bij Kennedy Van der Laan. Hij denkt terug aan toen hij als student-stagiair mee mocht op kantoorweekend. “Ik werd ingedeeld in een bungalow met drie partners. Dat is best intens als je in je tweede week stage zit.”

Thijs Hannema (25) heeft in 2018 de master Jeugdrecht cum laude afgerond aan de Universiteit Leiden en is daarna begonnen aan de master Internet, Intellectueel Eigendom en ICT aan de VU. Thijs is in augustus beëdigd en werkt sinds september als advocaat-stagiair bij Kennedy Van der Laan, op de sectie privacy. Daarvoor werkte hij al een jaar bij Kennedy als paralegal. Hij specialiseert zich in (kinder)privacyrecht, regulering en telecom.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Ik vond het in het begin best lastig om me te oriënteren, zeker omdat het bij de master Jeugdrecht niet vanzelfsprekend is dat afgestudeerden (direct) de advocatuur in gaan, laat staan de commerciële advocatuur. Doordat ik na jeugdrecht nog een master ben gaan doen, kwam ik juist heel gemakkelijk in aanraking met commerciële kantoren. De expertise die ik had opgebouwd tijdens de master jeugdrecht kon ik toen ineens goed gebruiken om me te onderscheiden.

Waarom heb je voor Kennedy Van der Laan gekozen?
Eigenlijk ging dat heel geleidelijk. Toen ik mijn scriptie schreef over de online privacy van kinderen, won Kennedy Van der Laan de prijs Firm of the Year op het gebied van databescherming en privacy. Ik besloot daarom te solliciteren voor een student-stage omdat ik wist dat ik daar heel veel zou kunnen leren, ook al kende ik Kennedy nog niet zo goed. Gaandeweg kwam ik erachter dat het kantoor ook nog eens goed bij me bleek te passen. Zo hecht ik veel waarde aan de betrokkenheid van Kennedy met de stad Amsterdam, de sociale initiatieven, de innovatieve rechtsgebieden en de kunst.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
De leukste ervaring tot nu toe is dat ik een jaar geleden, in de tweede week van mijn student-stage, mee mocht op kantoorweekend. Dit was een heel weekend in de Beekse Bergen, vol teambuildingactiviteiten, lol maken en feest. Ik weet nog steeds niet waarom, maar ik werd als student-stagiair ingedeeld in een bungalow met drie partners. Dat is best intens als je in je tweede week stage zit. Ik was als de dood om iets doms te zeggen of iets geks te doen.

Aan de andere kant zorgde dit er wel voor dat ik meteen heel veel mensen leerde kennen en ook kon zien wat de algemene sfeer was op kantoor. Iedereen ging heel leuk met elkaar om, ik was hartstikke welkom in de partnerbungalow en na dit weekend was ik nog enthousiaster geworden.

En valt er ook iets tegen?
Na mijn studie heb ik drie maanden vrij genomen, zodat ik nog even kon reizen voordat ik zou beginnen met werken. Ik ben toen de Camino gaan lopen naar Santiago de Compostella. Dan ervaar je echt de grootste vorm van vrijheid. Het was dus wel even wennen om vanuit die vrijheid fulltime aan de slag te gaan, maar ik moet zeggen dat het went en dat het ook wel lekker is om ritme in je leven te hebben.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Wees niet te onzeker, doe wat je leuk vindt en probeer een expertise te claimen. Je mag soms best een beetje brutaal zijn in het uitdragen van je talenten en interesses. Het helpt bijvoorbeeld om al vroeg te beginnen met schrijven over dingen die jij interessant vindt. Dit hoeven niet meteen wetenschappelijke artikelen te zijn, hoor. Blogjes of artikelen over actualiteiten in het vakgebied dat jij leuk vindt, voldoen ook! Het is logisch dat je geen expert bent als je net van de universiteit komt, maar soms weet je over bepaalde dingen al een stuk meer dan anderen en dat mag je best gebruiken.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik had me achteraf minder willen spiegelen aan anderen. Ik weet nog dat ik het spannend vond om te beginnen aan de master Jeugdrecht, omdat ik daarmee een heel andere keuze maakte dan al mijn vrienden en medestudenten. Ik was in die master een van de drie mannelijke studenten, wat wel aangeeft dat het schijnbaar niet heel gebruikelijk was dat je als jongen jeugdrecht ging studeren (overigens erg onterecht, daar kwam ik later achter). Toch was het volgen van die master een van de beste keuzes die ik in mijn leven heb gemaakt en heb ik heel veel overgehouden aan die beslissing; zelfs een heel interessant, nog vrij onontdekt vakgebied waar ik nu in werk.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven