Thomas Timmermans (Greenberg Traurig) over werken bij een groeiend kantoor

Delen:

Overstap van de week is Thomas Timmermans. Timmermans treedt op 1 augustus als shareholder toe tot het Amsterdamse Labor & Employment-team van Greenberg Traurig, LLP. Hij is gespecialiseerd in arbeidsrecht en pensioenrecht en is afkomstig van Norton Rose Fulbright.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Greenberg Traurig zet in op groei in Europa, getuige de recente uitbreidingen van kantoor Berlijn en Londen, en de opening van kantoor Milaan op 1 juli jl. Ook in Amsterdam wil Greenberg Traurig strategisch blijven groeien, en zal zij bijvoorbeeld haar Corporate praktijk op zeer korte termijn uitbreiden. Deze groei eist een full-service dekking en daar hoort een bredere, internationale arbeidsrechtpraktijk bij. Het leek mij een geweldig mooie uitdaging om daar in Amsterdam en ook binnen een internationale omgeving handen en voeten aan te geven.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?
Afscheid nemen van een vertrouwde omgeving is nooit makkelijk. Binnen het arbeidsrecht wordt vanwege de korte deadlines veel gevraagd van het team, maar dat schept nu juist ook een band. Ook zal ik sommige lopende procedures waar ik bij betrokken was, nu vanaf de zijlijn moeten volgen. Binnen Norton Rose werkten wij onder andere aan de door de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) verkozen zaak van het jaar: de kwalificatie van de arbeidsrelatie van maaltijdbezorgers in de platformeconomie.

Met welke argumenten hebt u Greenberg Traurig overtuigd dat zij u voor u moesten kiezen?
Ik heb veel ervaring met complexe arbeidsrechtelijke vraagstukken in een internationale context. Daarnaast heb ik dit jaar de specialisatieopleiding pensioenrecht aan de VU gevolgd. Greenberg Traurig zocht iemand om juist deze rechtsgebieden in Amsterdam uit te breiden. Ook op persoonlijk vlak was het een goede match.

Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?
Allereerst is het heel leuk om de banden met andere advocaten en specialisten, ook oud-kantoorgenoten, aan te halen. Om de kans te krijgen dat bovendien midden in Amsterdam te doen, met uitzicht over het Leidseplein, is natuurlijk geweldig.

 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven