Toekomst

Nog een paar maanden te gaan en dan is het einde van mijn stageperiode in zicht. 3 jaar lang heb ik mij met mijn studiegenootjes verdiept in de do’s en don’ts van advocaten. 3 jaar lang heb ik mijn huiswerk gemaakt voor de beroepsopleiding en 3 jaar lang heb ik mij door de files naar de leslocaties weten te wurmen.

Na deze 3 jaar dien ik alles te hebben geleerd over de gedragsregels van de advocatuur, mijn vaardigheden aangescherpt te hebben en zodanig deskundig te zijn dat ik in mijn eentje cliënten kan bijstaan in procedures. Na 3 jaar lang zwoegen zou ik dan eindelijk onvoorwaardelijk ingeschreven staan op het tableau. Nu de stageperiode er bijna op zit is het voor mij tijd om te reflecteren over de afgelopen 3 jaar en te bepalen wat ik verder met mijn toekomst wil doen. Waar ik dacht dat ik alle belangrijke keuzes in het leven (wat werk en studie betreft) allang had genomen, blijkt dat een grote illusie te zijn.

Er spoken ontzettend veel vragen door mijn hoofd. Wat heeft de afgelopen 3 jaar mij opgeleverd? Wil ik dit werk nog 5 jaar doen? Moet ik niet een heel ander pad inslaan? De grote vraag voor mij is dan ook wat ik zal gaan doen aan het einde van mijn stageperiode. De meest logische stap is om als advocaat-medewerker aan de slag te gaan op het kantoor waar ik nu werk. De meest logische en ook de meest gemakkelijke stap om te nemen. Je hoeft dan niet op zoek naar een nieuwe baan en kan in de vertrouwde omgeving verder. Maar de meest gemakkelijke stap is lang niet altijd de beste stap om te nemen. Aan de ene kant denk ik aan de investering die ik de afgelopen 3 jaar heb gedaan en dat ik daar nu de vruchten van moet gaan plukken. Aan de andere kant denk ik na over hoe fijn het zou zijn om elke dag fluitend naar het werk te gaan en iets te doen waar daadwerkelijk mijn passie ligt. Zal ik dan na 3 jaar niet alleen afscheid nemen van mijn stageperiode maar ook van de advocatuur? De tijd zal het leren.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven