Unieke kans: neem een kijkje in de keuken van de Veiligheidsraad

Delen:

Benieuwd wat er allemaal gebeurt bij de Veiligheidsraad?  Twee ambassadeurs komen op donderdag 18 april vertellen over hun ervaringen als Permanent Vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties en in het bijzonder hun werk bij de VN Veiligheidsraad.

Vorig jaar was Nederland – actief – lid van de VN Veiligheidsraad.  Nederland had het voorrecht om een heel jaar mee te werken op de plek waar het allemaal gebeurde en was zo onder meer nauw betrokken bij belangrijke gebeurtenissen, zoals het conflict in Jemen en de situaties in Syrië, Zuid-Soedan en de Democratische Republiek Congo. Karel van Oosterom, permanent vertegenwoordiger van Nederland bij de VN, en Peter Wilson CMG, ambassadeur in Nederland en van 2013 tot 2017 deputy permanent vertegenwoordiger van het VK bij de VN, komen hierover vertellen en geven hun visie op de rol van de Veiligheidsraad daarbij. Hun voordrachten worden gevolgd door een interview. Daarbij zullen ook drie commentaroren aanschuiven.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 18 april 2019 om 17:30 uur in Den Haag. Verdere informatie kan worden gevonden op www.knvir.org.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de NVVN (Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties), de KNVIR (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Internationaal Recht), de Haagse Hogeschool en de Universiteit Leiden en staat open voor leden en niet-leden van de twee Vereni­gingen en is zeer interessant voor studenten aan universiteiten in Nederland met belangstelling voor internationale ontwikkelingen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven