Utrechtse studenten maken impact met gedetineerden

Delen:

Studenten Juridisch Spreekuur Gedetineerden met docenten Pauline Jacobs, Antoinette Bakker en Ruben Aksay (foto Universiteit Utrecht)

Studenten van het Utrechtse Juridisch Spreekuur Gedetineerden hebben de Maatschappelijke Impact Prijs gewonnen. Ook het Learning Lab Overvecht mocht deze prijs in ontvangst nemen.

‘De jury van de Maatschappelijke Impact Prijs beloonde met de prijs álle studenten die vrijwillig meewerken aan het Juridisch Spreekuur Gedetineerden in de gevangenissen Nieuwegein en Nieuwersluis’, zo lezen we op de website van de Utrechtse universiteit. ‘In dat wekelijkse spreekuur bezoeken studenten in tweetallen gedetineerden in de inrichting om ze te helpen met juridische vragen van allerlei aard. Huurrecht, ontslagrecht, boetes, voogdij, het regime in de gevangenis, vragen over gerechtelijke procedures. Allerlei vragen waarvoor de advocaten van de gevangenen vaak geen tijd hebben.

Lees hier het volledige bericht.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven