Van een rechter wordt snelheid verwacht, zo beseft ook rechter Ward Messer

Denk je er wel eens over na om rechter te worden? Het interview op de site van De Rechtspraak geeft een mooi kijkje in het werk van een rechter. Ward Messer is rechter in civiele zaken in de rechtbank Amsterdam en vertelt onder meer over zijn visie op mondeling uitspraak doen en hoe het in de praktijk werkt.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
(foto: Geert Snoeijer)

“Direct mondeling uitspraak doen is best spannend. Anders dan je normaal gesproken je uitspraak schrijft vanachter je bureau, kijk je de mensen recht in de ogen, je ziet hun reactie. Dat kan soms best heftig zijn. Als mensen een schriftelijke uitspraak krijgen, dan ben je er niet bij. Ze lezen de brief thuis of ze horen het van hun .” Lees hier het hele interview.

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top