Van harte: jubilarissen in het zonnetje

Wat hebben Ploum, Van Benthem & Keulen, Van Doorne en Mr. met elkaar gemeen? Allemaal vieren ze een jubileum in 2020.

Delen:

Van harte: jubilarissen in het zonnetje
Foto: Depositphotos

Mr. viert in september 2020 het feit dat vijftien jaar geleden het eerste nummer van het magazine verscheen. Om dit kracht bij te zetten verschijnt op 12 september een dubbeldikk jubileumnummer. Daarin vallen de gebruikelijke artikelen en rubrieken te lezen, maar er wordt ook volop teruggekeken op de afgelopen vijftien jaar. Maar Mr. is niet de enige die dit jaar jubileert. Een aantal advocaten- en notariskantoren dat ook wat te vieren heeft, werd de afgelopen weken op mr-online in de rubriek Van harte in het zonnetje gezet.

Van Doorne

Het Amsterdamse kantoor Van Doorne bestaat maar liefst negentig jaar. Grondlegger Pieter van Doorne werkte als advocaat-medewerker bij mr. B. Terwindt, maar vond dat het compagnonschap te lang op zich liet wachten. Hij vertrok met drie pro-deodossiers en vestigde zich als zelfstandig advocaat aan de Keizersgracht. Managing partner Saskia Laseur vertelt meer over de geschiedenis en de groei van Van Doorne, dat nu uit circa 185 advocaten, notarissen en fiscalisten bestaat.

Van Benthem & Keulen

In 1940 besloten twee Utrechtse advocaten, H.C.A. van Benthem en F.B. Keulen, te gaan samenwerken. Van Benthem & Keulen startte als een generalistisch kantoor met een lokale focus. “De ambitie van de oprichters was om het vak van advocaat op hoog niveau uit te oefenen. Die ambitie is tot op de dag van vandaag in ons DNA verankerd”, aldus directeur Johan Koggink. Hij beantwoordt een aantal vragen over het tachtigjarige kantoor, dat tegenwoordig 85 advocaten en notarissen in huis heeft.

Ploum

Ploum | Rotterdam Law Firm werd op 1 september 1995 opgericht. Zeven partners en een medewerker begonnen in Rotterdam een nieuw kantoor “met de ambitie om ‘the best of both worlds’ te zijn: de kennis en ervaring van de grote kantoren en de persoonlijke en betrokken aanpak van een klein kantoor”, zo vertelt maatschapsvoorzitter en mede-oprichter Rutger Ploum. Klein is het kantoor niet meer, met 83 advocaten en notarissen. Maar gelukkig is de cultuur hetzelfde gebleven als vijfentwintig jaar geleden, aldus Ploum. “Wij geloven in waarden, niet in regels.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven