Verknalde kerstdiners

Delen:

Vier je dit jaar kerst met studievrienden en heb je ‘lootjes getrokken’? Geef een boek cadeau… over verknalde kerstdiners.

Niks harmonieuze dagen met familiefeesten en gezellige maaltijden. Nee, advocaat Enno van der Schans beschrijft in zijn boek ‘Toch nog Kerstmis’ over verknalde kerstdiners, dramatisch verlopen vakanties en financiële debacles.

De komst van het kerstfeest weet toch elke keer weer verandering te brengen in de ellende. De verrassende en soms zelfs hilarische kerstontknoping wordt steevast begeleid door het vallen van sneeuw, een kerstfenomeen dat door de klimaatverandering dreigt te verdwijnen. Daarom krijgt sneeuw een ereplaats als einde van de rode draad die de in het boek ten tonele gevoerde rampzalige toestanden met elkaar verbindt. Leuk om voor te lezen tijdens je kerstdiner. Zo maak je er toch nog harmonieuze kerstdagen van ;-).

Over de auteur

Auteur Enno van der Schans (1945) heeft na zijn jeugd in Den Haag zijn leven lang als advocaat gewerkt in Amsterdamse advocatenkantoren. Hij heeft nu het schrijven van juridische teksten en boeken verruild voor het spelen van jazzmuziek op de piano. Maar in het boek wordt zijn juridische verleden in de wereld van het bouw- en omgevingsrecht niet verloochend. In een van de verhalen wordt de hoofdrol gespeeld door een gefrustreerde ambtenaar die niets liever doet dan het saboteren van vergunningaanvragen voor bouwplannen van zijn beter geslaagde medeburgers, maar uiteindelijk tijdens de kerstdagen tot inkeer komt. In een ander verhaal komt een jong stel terecht in een onteigeningsdrama waarbij de volledige schadeloosstelling voor hun mooie huisje in het buitengebied naar de bank gaat en een grote restschuld overblijft. Tijdens de kerstdagen verhinderen zij, na een laatste samenzijn in hun dichtgespijkerde voormalige huisje, de sloop daarvan door het zelf als een kerstboom in brand te steken.

De illustrator van het boek, Roelof van der Schans, heeft zijn sporen verdiend als docent Tekenen en illustrator van kinderboeken. Zijn illustraties sluiten zo goed aan bij de verhalen, dat je bijna vermoedt dat de beelden er eerder waren dan de woorden.

Leuke tip: je kunt een gesigneerd exemplaar vragen!

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven