Partnerbijdrage van

“Versterk je positie met een beroep op het Unierecht”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Irene Aronstein

Bepalingen en beginselen van het Europese Unierecht zijn in toenemende mate en op ingrijpende wijze van invloed op de Nederlandse civiele rechtspraktijk in brede zin. Kennis van het Europese Unierecht is dus belangrijk, maar het is ingewikkelde materie. Waarmee moet je rekening houden en wat zijn de valkuilen? “Er liggen kansen in civiele zaken”, stelt CPO-docent en onderzoeker Irene Aronstein.

Hoe groot is de impact van het Europese Unierecht op ons nationale recht?

“Die impact is groot. Veel regels die bijvoorbeeld in ons Burgerlijk Wetboek zijn opgenomen, hebben hun oorsprong in het Europese Unierecht. Voorbeelden daarvan vind je in het arbeidsrecht, het consumentenrecht en in de regelgeving rondom algemene voorwaarden. Ook in het mededingingsrecht en het financieel recht zijn veel Europeesrechtelijke regels terug te vinden. En daarnaast zijn ook bepalingen en beginselen van het Unierecht als zodanig van invloed op privaatrechtelijke rechtsverhoudingen.”

Lees het volledige interview op verderdenken.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

CPO

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken….

Meer berichten van partner

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top