CPO

“Versterk je positie met een beroep op het Unierecht”

Irene Aronstein

Bepalingen en beginselen van het Europese Unierecht zijn in toenemende mate en op ingrijpende wijze van invloed op de Nederlandse civiele rechtspraktijk in brede zin. Kennis van het Europese Unierecht is dus belangrijk, maar het is ingewikkelde materie. Waarmee moet je rekening houden en wat zijn de valkuilen? “Er liggen kansen in civiele zaken”, stelt CPO-docent en onderzoeker Irene Aronstein.

Hoe groot is de impact van het Europese Unierecht op ons nationale recht?

“Die impact is groot. Veel regels die bijvoorbeeld in ons Burgerlijk Wetboek zijn opgenomen, hebben hun oorsprong in het Europese Unierecht. Voorbeelden daarvan vind je in het arbeidsrecht, het consumentenrecht en in de regelgeving rondom algemene voorwaarden. Ook in het mededingingsrecht en het financieel recht zijn veel Europeesrechtelijke regels terug te vinden. En daarnaast zijn ook bepalingen en beginselen van het Unierecht als zodanig van invloed op privaatrechtelijke rechtsverhoudingen.”

Lees het volledige interview op verderdenken.nl.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

CPO

CPO

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken. Voor meer inzicht en een frisse blik.

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken. Voor meer inzicht en een frisse blik.

CPO
Postbus 10520
6500 MB Nijmegen

T. 024 – 361 24 09
E. info@cpo.ru.nl
I. www.cpo.nl

Bekijk ons cursusaanbod