Vijf Nederlandse rechtenfaculteiten in wereldwijde top 50

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De Leidse rechtenfaculteit staat op nummer 27 in de 2020 Times Higher Education World University Rankings table for law.

Ook vier andere Nederlandse rechtenfaculteiten zitten bij de eerste vijftig. Die van de Universiteit van Amsterdam staat op de 29e plaats, de Utrechtse rechtenfaculteit op 39, Maastricht komt op 40 en de Erasmus School of Law heeft plaats 46.

Gezaghebbend

De gezaghebbende World University Rankings worden jaarlijks opgesteld door het Britse tijdschrift Times Higher Education. Hierin worden ruim 1500 universiteiten in de hele wereld vergeleken op hun kernactiviteiten: onderwijs, onderzoek, citaties, internationaliteit en kennisoverdracht aan het bedrijfsleven. Deze vergelijking mondt uit in een top 1000. Daarnaast worden ranglijsten gemaakt van verschillende faculteiten, zoals de rechtenfaculteiten.

Stanford

Hiervoor zijn 190 law schools bekeken. Als beste kwam die Stanford University uit de bus, net als vorig jaar. Nummer 2 is Cambridge en 3 Yale.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top