Volle spaarrekening draait niet om inkomen, maar om uitgaven

Om te sparen moet je niet meer gaan verdienen, maar minder gaan uitgeven, zegt columnist Vincent Kouters, die op die manier een ton bij elkaar spaarde. Waarom meer verdienen niet helpt, en hoe je minder kunt uitgeven? Dat lees je in deze column.

Delen:

beeld: Depositphotos

Vroeger dacht ik dat geldzaken enkel draaiden om je inkomen. Als je maar een goed salaris had, dan was je binnen. Dan was je succesvol. En wie weet, misschien zelfs gelukkig.

Dat was dus vroeger, toen ik nog geen vermogen had, zelfs geen spaargeld, maar wél 12.000 euro studieschuld. Dat zou allemaal vanzelf beter worden, dacht ik, mits ik maar meer ging verdienen.

Leefstijlinflatie

Ik probeerde van alles: harder werken, promoties, bijbaantjes, freelancen, onderhandelen over loonsverhogingen, werken voor een product of dienst waar ik niet achter stond, overwerk, alles. En ja, soms ging mijn inkomen omhoog. Maar je kon er de klok op gelijk zetten dat… Lees verder

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven