VU krijgt hogere toelage van Ministerie van Onderwijs dan andere faculteiten

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap deelt 6 miljoen euro per jaar uit aan de juridische faculteiten om te besteden aan onderzoek. Dit geld wordt niet helemaal evenredig verdeeld. Onder meer de VU krijgt een relatief hoger bedrag. Waarom?

De toelage van het ministerie is bedoeld voor onderzoek. Voor de faculteit der Rechtsgeleerdheid gaat het om een bedrag van 700.000 euro per jaar, een ton meer dan aanvankelijk was toebedeeld. De VU-faculteit stak volgens de adviescommissie van de minister – samen met die van Tilburg en Maastricht – “uit boven de andere faculteiten wat betreft vernieuwing met en concretisering van de plannen. Dit heeft zich vertaald in een hogere bijdrage.” Lees hier verder.

Lees ook hoeveel Erasmus School of Law kreeg.

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top