Waarom was het klassieke arrest Lindenbaum /Cohen zo invloedrijk?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Honderd jaar geleden werd een van de meest invloedrijke arresten gewezen: het Lindenbaum/Cohen-arrest. Imke Smits zocht voor JFV Groningen uit waarom dit arrest zo’n grote invloed heeft gehad.

“Het arrest is niet alleen een ommekeer geweest voor de behandeling van onrechtmatige daad zaken, maar ook voor hoe de Hoge Raad algemeen omging met de interpretatie van wetten in civiele zaken”, zegt Imke. “De annotator Molengraaf schreef destijds ook: ‘Er is door ons hoogste rechtscollege zelden een arrest gewezen, waarvan zoo heilzame invloed op ons rechtsleven mag worden verwacht.’ Het wordt gezien als een baanbrekend arrest. Maar waarom?” In haar blog vind je het antwoord op deze vraag.

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top