Wat er moet veranderen om het vertrouwen in de strafrechtspleging niet (verder) te schaden?

Misschien is dit ook wel eens gesprek tijdens een van je colleges: de soms wat gespannen verhoudingen tussen professionele partijen in de (straf)rechtspleging. Een interview over de vraag: Wat er moet veranderen om het vertrouwen in de strafrechtspleging niet (verder) te schaden?

Delen:

Officieren van justitie en strafrechtadvocaten staan soms op gespannen voet met elkaar. Strafrechtadvocaten Patrick van der Meij en Max den Blanken deden onlangs een oproep om de gemoederen te bedaren. Reden voor Miek Smilde (NVvR) om Patrick van der Meij én Ard Schoep, officier van justitie in het Arrondissementsparket Den Haag en vice-voorzitter van de NVvR, hierover aan de tand te voelen. ‘Wat er moet veranderen om het vertrouwen in de strafrechtspleging niet (verder) te schaden?’ Bekijk het interview.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven