Wat hebben juristen met water te maken?

Tja, wat hebben juristen met water te maken? In de nieuwste editie van Mr. geeft hoogleraar waterrecht Marleen van Rijswick (Universiteit Utrecht) antwoord op deze vraag. "Aan veel conflicten ligt water ten grondslag."

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
(foto: Chantal Ariëns)

Voor de een komt het gewoon uit de kraan. Voor de ander is het de basis van het recht. Water speelt een rol in alle rechtsgebieden en in alle grote maatschappelijke discussies.  Hoogleraar waterrecht Marleen van Rijswick houdt zich al jaren bezig met de juridische aspecten van water. Ze hamert op het kwetsbare belang ervan, vaak tegen de stroom in. Lees hier het interview.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Gemeente Pijnacker-Nootdorp zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top