Wat zeg je als twee bedrijven je willen hebben?

Of je nu op zoek bent naar een stageplek of je eerste baan: als je meerdere lijntjes tegelijk uitgooit, kan het gebeuren dat je het voor het kiezen hebt. Hoe ga je daar slim mee om?

Delen:

beeld: Depositphotos
Als Tom (32) zijn baan door een reorganisatie verliest, gooit hij meerdere lijntjes uit. Al snel krijgt de accountmanager een aanbod. Maar een tweede vacature spreekt hem iets meer aan. Als hij ook daar groen licht krijgt, zegt hij het eerste aanbod af. Dan wordt plotseling het tweede aanbod ingetrokken. Had Tom het anders moeten aanpakken? In de serie Loopbaankwesties denkt Map Oberndorff met hem mee.

Na 12,5 jaar trouw dienstverband bij een facilitair bedrijf in de mediabranche is het doek voor Tom gevallen. Van het idee dat hij zonder werk komt te zitten, wordt de accountmanager onrustig. Vandaar dat hij meteen in actie komt.

Het eerste bedrijf dat toehapt, lijkt meteen een goede match. De functie van accountmanager bij een ICT-organisatie sluit naadloos aan bij zijn werkervaring en de gesprekken verlopen prettig. De werkgever wil – vanwege de krappe arbeidsmarkt – doorpakken en mailt al snel een contractvoorstel. Omdat Tom op het punt staat op vakantie te gaan, … Lees verder

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven