Partnerbijdrage van

Wat zijn de belangrijkste criteria voor het toekennen van nadeelcompensatie?

Bruno van Ravels bespreekt in deze kennisclip het begrip nadeelcompensatie aan de hand van praktijkvoorbeelden. Ook gaat hij in op de belangrijkste criteria voor het toekennen van nadeelcompensatie. Vraag nu de gratis kennisclip aan.

Delen:

Nadeelcompensatie is een vergoeding voor schade veroorzaakt door op zichzelf rechtmatig bestuursoptreden. Bij een onrechtmatige daad wordt de schadevergoeding gerechtvaardigd door het beginsel van de vergeldende rechtvaardigheid. Maar bij nadeelcompensatie gaat het om de verdelende rechtvaardigheid. Hoe zit dit precies? Hoe werkt dit in de praktijk? En wat zijn de belangrijkste criteria voor het toekennen van nadeelcompensatie?

Bruno van Ravels is staatsraad bij de Raad van State en hoogleraar overheid en onderneming aan de Radboud Universiteit. Deze kennisclip is onderdeel van een van de onderwijsmodules van de Beroepsopleiding Gemeentejuristen. Hiermee krijgt u een indruk van het niveau en de inhoud van de opleiding. De kennisclip bestaat uit twee delen van ongeveer 15 minuten.

Vraag de gratis kennisclip aan.

Delen:

CPO

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken….

Meer berichten van partner

Scroll naar boven