Weer een podcast, nu over legal design

Als je op websites van juridische organisaties aan het rondkijken bent, is de kans groot dat je onderweg wel wat podcasts tegenkomt. Zo ook op de site van de Beroepsopleiding Advocaten. Zij bespreken een interessant onderwerp: legal design.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto: Depositphotos

“Met legal design geef je complexe juridische materie in beelden weer”, legt de opleidingsorganisatie uit. “Hiermee kun je ingewikkelde geschillen vereenvoudigen, bijvoorbeeld in processtukken of tijdens zittingen, en contracten verhelderen. Legal design is een innovatieve toepassing van design thinking, information design en juridische expertise. In de wereld van de advocatuur, waarin de nadruk ligt op het werken met tekst, kan legal design behulpzaam zijn. Er wordt in toenemende mate gebruik van gemaakt.” In de podcast hoor je Anna Posthumus Meyjes, nu eigenaar van Aclara Legal Design en daarvoor advocaat met een internationale procespraktijk, over onder meer waarom visuele hulpmiddelen belangrijk zijn voor de toekomst van de advocatuur.

Luister naar de podcast.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top