Wel of geen foto op je cv?

Een foto is op je cv bijna een must: daarmee maak je je curriculum vitae persoonlijker en visueel aantrekkelijker. Maar strategiemanager Maud wil niet op haar uiterlijk beoordeeld worden. In de derde aflevering van de serie Loopbaankwesties denkt loopbaanadviseur Jolan Douwes mee over de vraag: wel of geen foto op je cv?

Delen:

‘Complimenten voor je heldere teksten en je stijlvolle lay-out’, mail ik Maud (37), die na twee jaar werk op afstand voor een Brits financieel bedrijf dichter bij haar Friese woonplaats aan de slag wil. Haar zelfgekozen ontslag is meteen een aanleiding om uit te zoeken hoe ze verder wil. Ze overweegt haar kennis van data-analyse en strategie te koppelen aan het visualiseren van informatie.

Cruciaal voor eerste indruk

Op haar cv zijn haar creatieve talenten goed te zien, maar ik mis haar foto. In boeken en artikelen over solliciteren wordt die altijd met klem aangeraden. ‘Een foto – liefst vrolijk lachend, met een neutrale achtergrond en in professionele kleding – is cruciaal voor je eerste indruk’, mail ik Maud. ‘Je kunt op de gratis website photofeeler.com testen hoe anderen je beoordelen op het gebied van competentie, vriendelijkheid en invloed.’ Lees verder…

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven