Wie bracht de jonge docente Engels om het leven?

Op maandag 27 december 2021 om 10.00 uur start het Midwinternachtsmoord-proces, een theatrale, online rechtszaak. Wie een ticket koopt, krijgt online toegang tot steeds weer nieuwe video-getuigenissen, verklaringen en pleidooien. Na de vijf procesdagen is het aan de deelnemers om te beslissen…

Delen:

Na het succes van Schuld of Onschuld – De Kerstmoord en De Droommoord komt er weer een theatrale, online rechtszaak. Tussen kerst en oud en nieuw kun je als jurylid meespelen in Midwinternachtsmoord. Met rollen voor André van Duin, Gijs Scholten van Aschat, Kees Hulst, Randy Fokke, Renée Soutendijk, Patrick Nederkoorn, Rein van Duivenboden, Rami Kooti Arab, Tara Hetharia, Doris Baaten, Ronald Snijders en Muhsin Abdulwahab als verdachten, getuigen en experts. Wederom kruipt Jan Kooijman in de rol van advocaat van de verdachte, met tegenover hem Louise Korthals als officier van justitie. Voorzitter van de rechtbank is Jules Croiset.

Centraal in deze zaak staat de vraag: wie bracht de jonge docente Engels om het leven? De publieksjury, die gevormd wordt door de ticketkopers, velt het oordeel. Na de vijf procesdagen is het aan jou en je mede-deelnemers om te beslissen… Middels jullie stem kunnen jullie besluiten of de verdachte in jullie ogen schuldig is of niet. De voorzitter velt uiteindelijk het oordeel op basis van de meerderheid van de stemmen. Vervolgens zie je jury in een video wat er daadwerkelijk die bewuste dag gebeurde en of ze het bij het juiste eind hadden.

De case

Op zaterdagmiddag 7 december 2019 wordt op middelbare school het Hermes College – net na de repetities van het toneelstuk Een Midwinternachtsdroom – het levenloze lichaam aangetroffen van de jonge docente Engels Lieke de Waal. Hoofdverdachte is de net ontslagen docent biologie Nico Meddens, die op voet van oorlog leefde met het slachtoffer. Nu, ruim twee jaar later, staat Meddens terecht.

Meer informatie: www.schuldofonschuld.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven