Wilbert Kolkman nieuwe decaan Faculteit Rechtsgeleerdheid

Delen:

Prof. Wilbert Kolkman is per 1 oktober 2020 benoemd tot nieuwe decaan van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen. Er staan, volgens Kolkman, “een aantal mooie uitdagingen voor de deur.”

Kolkman: “Het door corona opgeschudde onderwijslandschap zal opnieuw vorm krijgen. Ik wil voorkomen dat dit leidt tot overbelasting van de staf en onderbedeling van de studenten. Er bestaan daarnaast grote kansen voor samenwerking op onderzoeksgebied, zowel binnen de faculteit als tussen faculteiten. Ik kijk er zeer naar uit om deze uitdagingen aan te gaan.”

Kolkman, hoogleraar Algemene Rechtswetenschap en Familievermogensrecht, werkt sinds 2000 bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen. Van 2006 tot 2017 was hij hoogleraar Privaatrecht, in het bijzonder Notarieel recht. Vanaf 2017 bekleedt hij de leerstoel Algemene Rechtswetenschap en Familievermogensrecht. Zijn onderzoek richt zich met name op het familievermogensrecht, in Nederland en in Europa. Op onderwijsgebied won hij diverse prijzen en deed hij ruime ervaring op in het buitenland: hij doceerde onder meer in Indonesië, China, Tsjechië, België en Canada. Sinds 2017 was hij ook voorzitter van de vakgroep Algemene Rechtswetenschap en Rechtsgeschiedenis. Kolkman volgt prof. Jan Berend Wezeman op die, na een periode van tien jaar als decaan te hebben gewerkt, als hoogleraar Handelsrecht en Ondernemingsrecht zijn inzet voor de faculteit zal voortzetten.

Lees ook het artikel waarin Wilbert Kolkman, speciaal voor Mr. Studenten, terugkijkt op zijn studententijd.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven