Yuri Wehrmeijer (Jones Day) over staan voor de belangen van je cliënt

Overstapper van de week is Yuri Wehrmeijer. Hij is per mei 2024 partner in de Global Disputes Practice van Jones Day in Amsterdam. Wehrmeijer is gespecialiseerd in (corporate) litigation en was hiervoor verbonden aan Eversheds Sutherland.

Delen:

Yuri Wehrmeijer

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Dank u wel. Jones Day is een sterk internationaal kantoor met een gevestigde historie en cultuur die interne samenwerking wil bevorderen. Kantoor weet dit ook in de praktijk te brengen door echt als een internationaal team te opereren. Cliënten waarderen dat zeer. Dat betekent ook dat cliënten hun meest uitdagende werk waar vaak verschillende expertises of jurisdicties betrokken zijn aan Jones Day toevertrouwen. De combinatie van internationale samenwerking en juridisch werk op het hoogste niveau sprak mij zeer aan. Dit samen met de leuke gesprekken die ik heb gehad met de geweldige mensen in Amsterdam, in het bijzonder het litigation team natuurlijk, en diverse kantoren in het buitenland, heeft mij gebracht tot deze overstap. 

Wat maakt de procespraktijk zo leuk?
Iedere litigator zwelgt in het oplossen van juridische geschillen voor hun cliënten. Sommigen zouden zeggen: het ‘echte’ advocatenwerk waar in gevallen dat het nodig is voor de rechter of arbiter het standpunt van de cliënt wordt verdedigd. Staan voor de belangen van je cliënt maakt het vak zo mooi. 

Was dit altijd al uw droom, of had u als kind iets heel anders in gedachten?
Advocaat was inderdaad altijd al wat ik wilde worden. 

Wat is uw favoriete arrest?
Als procesrechtliefhebber, voormalig cassatieadvocaat en praktisch ingestelde litigator die de feiten graag op tafel krijgt, denk ik meteen aan het Molenbeek-arrest (ECLI:NL:HR:2013:BZ9958) waarin de Hoge Raad in een prejudiciële procedure een spoorboekje geeft over het bewijsbeslag. Echt een nuttig arrest voor de procespraktijk.

En tot slot: wat mogen uw nieuwe collega’s – en alle lezers van Mr. – van u weten wat zij waarschijnlijk nooit te weten zouden zijn gekomen als u dat hier niet verteld had?
Dat mijn zus de muzikale genen heeft geërfd en al meer dan vijftien jaar in Hollywood (en nu vanuit de UK) werkt als film- en seriecomponist, twee keer is genomineerd voor een Emmy-award en haar stem is te horen in de Hunger Games serie. Ik ben supertrots op haar!

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven