Zit je in 5 of 6 vwo en wil je rechten studeren? Neem een kijkje in Maastricht

Hoewel het schooljaar nog maar net begonnen is, staan de universiteiten al klaar om de middelbare scholieren te ontvangen die overwegen te gaan studeren. Zo kunnen scholieren van 5 en 6 vwo op 7 oktober 2023 sfeer komen proeven tijdens de Bachelor Open Dag in Maastricht. "Je krijgt dan een goed beeld van onze bacheloropleidingen, de unieke manier van onderwijs, de universiteit en het leven in onze studentenstad Maastricht", aldus de universiteit.

Delen:

beeld: Depositphotos

“Wij staan klaar om je te helpen een weloverwogen studiekeuze te maken. Kom dus op 7 oktober naar onze campus en ervaar hoe het is om aan de UM te studeren. Als je er die dag echt niet bij kunt zijn, bezoek dan ons online platform met programmapresentaties en Q&A’s.”

Voor wie is deze Open Dag?
“Als je in 5 of 6 vwo zit en je nog niet precies weet welke opleiding het beste bij jou past en meer wilt weten over de Universiteit Maastricht, de meest Europese universiteit van Nederland. Zit je in 4 vwo? Neem dan deel aan een van onze online voorlichtingen.”

Wat kun je doen tijdens de Open Dag?
Je kunt:

  • “De campus van de Universiteit Maastricht ervaren
  • Deelnemen aan informatiesessies van alle bacheloropleidingen
  • Vragen stellen aan onze studenten, docenten en studieadviseurs
  • Kennismaken met onze unieke manier van onderwijs ofwel Probleemgestuurd Onderwijs (PGO)
  • In contact komen met wellicht wel je toekomstige medestudenten”

“De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar International Classroom en de unieke, kleinschalige aanpak van het onderwijs. Het Probleemgestuurd Onderwijs (PGO) benadrukt de vaardigheden die je nodig hebt op de arbeidsmarkt van de 21ste eeuw. Denk hierbij aan kritisch denken, het durven nemen van initiatieven, maar ook aan nieuwsgierigheid en creativiteit. Onder leiding van een ervaren tutor analyseer je, in internationaal samengestelde groepen, relevante en complexe problemen en probeer je hier een oplossing voor te vinden.”

“Maastricht staat bekend om de gezelligheid, het goede leven en het prachtige historische centrum. Als thuisbasis van een universiteit, een hogeschool, een conservatorium, kunstacademie en toneelschool, beschikt Maastricht over een grote en diverse internationale studentengemeenschap. En bijna alles is op fietsafstand, wel zo handig!”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven