Zo ging het eraan toe tijdens de finals van de Amsterdam Law Trials 2022

Vrijdag 10 juni vonden de semi-finals en de finals van de Amsterdam Law Trials 2022 in de Singelkerk plaats. De Amsterdam Law Trials is een moot-courtcompetitie tussen de vijf verschillende Honourstrajecten vanuit de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit Amsterdam, Politics, Psychology, Law and Economics, Amsterdam University College en de Universiteit Utrecht.

Delen:

Alle winnaars: Emre en Nethra, Sophia en Zee Leering (beste spreker/debater) (foto: Chris van Houts)

De studenten hadden hun pleitnota’s voorbereid voor de fictieve casus waarbij Addie werd aangeklaagd door The Foundation, namens Tom. Addie is een influencer. Als zij en Tom in de lente van 2019 ouders worden van hun dochter Belle, stijgt de hoeveelheid volgers van Addie. Zij beslist daarom een apart account aan te maken voor Belle en houden zich aan een regelmatig upload-schema van twee keer in de week. Belle krijgt als beloning voor het maken van haar content vaak snoep of speelgoed.

Belles vader Tom is het niet met het social-mediakanaal van zijn dochter eens en vraagt The Foundation om (juridische) actie jegens Addie te ondernemen, nu Belle nog niet voor zichzelf op kan komen. The Foundation klaagt Addie aan op grond van artikel 6:162 BW (onrechtmatige daad).

Uiteindelijk heeft de jury, bestaande uit twee leden van de Hoge Raad en een advocaat, geoordeeld dat het advocatenteam van Guul Akyuz, Chrissie Nugteren en Björn Klitsie (VU 2) en het advocatenteam van Nethra Karnala Prathap en Emre Erciyes (VU 9) door gingen naar de finale. De twee beste rechters die in de finaleronde hun verdict mochten uitbrengen waren Sophia Ikpia (PPLE) en Elizaveta Vostokova (PPLE). In de finale worden twee getuigen ondervraagd naar de situatie van Belle door de finalisten. Hierbij werden Nora Wilde, een psycholoog gespecialiseerd in kinderen en jeugd, en Lara Goodwill, de au-pair van Belle, verhoord.

Ondertussen werden er ook debatten gevoerd door de beste sprekers van de eerste ronde. De sprekers debatteerden over verschillende onderwerpen, wat leidde tot twee finalisten: Zee Leering (ULC) en Linn Pfnitzer (PPLE).

Aan het einde van de dag werden Nethra Karnala Prathap en Emre Erciyes (VU 9) bekroond als Best Lawyer Team, Sophia Ikpia (PPLE) als Best Judge en Zee Leering (ULC) als Best Speaker. Aan de winnaars heeft Boom Juridisch een prijs van 1250 euro uitgereikt voor het collegegeld van hun masteropleiding.

   

   

(foto’s: Chris van Houts)

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven