Dealmaker van de week: Nathalie van Woerkom (AKD)

Delen:

Nathalie van WoerkomDealmaker van de week is Nathalie van Woerkom (AKD), die Greenwheels bijstond in de verkoop van een belang aan Pon Holdings. Deze internationale service- en handelsonderneming Pon Holdings heeft een aanmerkelijk belang genomen in Greenwheels, één van Europa’s grootste aanbieders van deelauto’s, van oprichters Jan Borghuis en Gijs van Lookeren Campagne. Door de samenwerking kan nog beter worden ingespeeld op de groeiende populariteit van deelauto’s in Europa.

Nathalie van Woerkom, dealmaker voor AKD: “De oprichters hadden een deel van hun aandelen al in een eerder stadium verkocht. Sindsdien hebben zij al met de kopers samengewerkt in het management. Daardoor kenden partijen elkaar al vrij goed. Daarbij was bijzonder dat in deze transactie eerst een voorovereenkomst is gesloten met daarin de voorwaarden van de transactie, dat vervolgens het due diligence-onderzoek heeft plaatsgevonden en dat de levering daarna plaatsvond. Voor de verkopers was de afronding van de transactie een bijzonder moment; zij namen met de verkoop immers afscheid van het bedrijf dat ze zelf hadden opgebouwd. Ze gaven daarbij wel aan verder willen gaan met ondernemen en nieuwe projecten te willen starten. Wij zijn weer vol aan het werk  met andere overnames; ten opzichte van de voorgaande jaren merken wij dat de stijgende lijn zich verder voortzet. Ondernemingen zijn meer bereid weer investeringen te doen. We merken dat in onze praktijk doordat M&A-deals elkaar in snel tempo opvolgen.”

Adviseurs Volkswagen Financial Services AG en Pon Holdings: Pon Inhouse (Janus Smalbraak), GreenbergTraurig

Adviseurs Greenwheels: AKD (Nathalie van Woerkom, Monique Verkuilen, Rosanne Vlasveld, Shardee Ilaria)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven