Aantal advocaten groeit langzaam en eindigt voor het eerst boven de 18.000

Op 1 januari 2022 stonden 18.104 advocaten op het tableau ingeschreven. Dat zijn er 140 meer dan vorig jaar, een toename van 0,8 procent (17.964). De licht stijgende lijn van de afgelopen jaren zet hiermee door.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Aantal advocaten groeit langzaam en eindigt voor het eerst boven de 18.000 - Mr. online
Beeld: Mohamed Hassan/Pixabay

Dat groeipercentage komt overeen met eerdere jaren. Sinds 2016 groeit de balie steeds met een percentage net onder de één. De grotere groeicijfers, die tien jaar geleden werden gerealiseerd (in 2011 nog 3,3 procent) lijken daarmee tot het verleden te behoren.

Limburg

Niet alle arrondissementen groeien, of groeien even snel. De grootste stijging is te zien in Limburg (3,4 procent erbij, 25 advocaten), Amsterdam (2,3 procent erbij, 136 advocaten) en Overijssel (1,8 procent erbij, 12 advocaten). In Noord-Holland nam het aantal advocaten af met 27 (min 3,3 procent – de grootste daler), in Gelderland met dertien advocaten (min 1,1 procent) en in Den Haag met zes (min 0,3 procent). In de overige zeven arrondissementen betrof de groei een, twee of drie advocaten. In Zeeland-West-Brabant veranderde er op dit punt niets.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top