‘Advocaten het vaakst aangeklaagd’

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto: Depositphotos

Advocaten worden van alle vrije beroepen het vaakst aangeklaagd. Dit blijkt uit onderzoek van Lancyr Verzekeringen naar de 681 rechtszaken over beroepsaansprakelijkheid die tussen 1994 en maart 2018 op rechtspraak.nl zijn vermeld.

De vrije beroepen advocaten, notarissen, artsen en adviseurs zijn samen goed voor 56 procent van alle BAV-aanklachten. Advocaten voeren de lijst aan: van de 681 rechtszaken draaiden er 199 om hun beroepsaansprakelijkheid. Notarissen volgen met 114 zaken, accountants stonden 47 keer voor de rechter. “In de juridische sector loopt men (ironisch genoeg) het meeste risico op een dagvaarding wegens beroepsaansprakelijkheid,” aldus Lancyr. Wat de uitkomst was van de zaken is niet onderzocht.

Het verzekeringsbedrijf voegt daar wel aan toe dat het aantal rechtszaken slechts ten dele aangeeft in welke mate beoefenaren van beroepen aansprakelijk worden gesteld. Veel claims worden immers door verzekeraars afgewikkeld, zonder dat de gang naar de rechter gemaakt wordt.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Gemeente Pijnacker-Nootdorp zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top