Amerikaanse PCM koopt CTS uit Losser

Het Amerikaanse PCM Trials, gespecialiseerd in onderzoeksverpleegkundigen voor klinische onderzoeken, neemt de Nederlandse branchegenoot PCM Trials over. Beide partijen werkten al langere tijd samen.

Delen:

Adviseurs PCM Trials (Greg Austin): Osborne Clarke (Herke van Hulst, Wouter Kok, Angela Saldanha, Saliha El Morabit, Cars-Jan van Gool, Eveline Leijen, Coen Barneveld Binkhuysen, Sophie den Held, Gianna Hendriks, Joanne Zaaijer, Doddy Wolfs, Jim Margry, Wyke Schilstra, Casper Bos, Job van der Pol, Sjoerd Waagmeester, Roderick Nieuwmeyer, Raphäel Brochier, Thomas Devred), Risk Capital Advisors CA (Rob Faassen, Gülsüm Aslan)

Adviseurs CTS (Mirjam Bruggink): AKD (Carlos Pita Cao, David Molenaar, Tycho Heijnsbroek), Transition Corporate Finance (Willem op de Hoek, Daan Zandbergen, Axel Fuhri Snethlage

Herke van Hulst, dealmaker voor Osborne Clarke: “Onze cliënt, PCM Trials, is een strategische partij uit Denver actief op het gebied van mobile research verpleegsters voor gedecentraliseerde clinical trials. PCM is al heel lang cliënt van ons internationale kantoor vanwege onze sterke praktijk in de life science sector.
Bij deze deal was het interessant om de partijen bij elkaar te brengen tot een deal, omdat ze al een lange en goede relatie hadden: beide partijen werken al vele jaren samen op het gebied van gedecentraliseerde clinical trials, in tachtig landen. Op sommige vlakken konden partijen daardoor soepeler omgaan met elkaar omdat er veel onderling vertrouwen was. Op andere vlakken moesten partijen er wat steviger inzitten ook vanwege de verschillen in marktpraktijk in de Verenigde Staten en Nederland. Het was daarbij interessant om bruggenbouwer te zijn tussen de Amerikaanse marktpraktijk en werkwijze van de koper en de marktpraktijk in Nederland en werkwijze van de verkoper. Hierbij is het handig dat we onze kennis van de Nederlandse markt en onze uitgebreide ervaring in de internationale transactiepraktijk kunnen combineren. Ter illustratie: een Amerikaanse koper en Nederlandse verkoper hebben vaak verschillende ideeën over koopprijsmechanisme (closing accounts /locked box accounts) en hoe men zou moeten omgaan met bijvoorbeeld uitgebreide garanties en het bijbehorende disclosuremechanisme. Dan is het belangrijk om slimme oplossingen te bedenken in soms complexe situaties. Gelukkig is ons team dan op z’n best en zijn partijen uiteindelijk tot op maat gemaakte oplossingen gekomen en konden veel onderhandelingspunten worden opgelost door middel van het afsluiten van een goede W&I-verzekering.  

Het dealmanagement was ook interessant, aangezien de koper in Denver gevestigd is en we dus met een flink tijdsverschil te maken hadden. Het was daarom belangrijk om overzichtelijk te werken en te communiceren binnen een korte tijdspanne in de dag zodat de koper goed op de hoogte kon blijven en ons kon voorzien van instructies. Uiteraard was het ook nodig om flexibel om te gaan met beschikbaarheid en ook in de avonduren beschikbaar te zijn voor overleg met cliënt. De samenwerking met het dealteam van onze cliënt en alle teams meetings die zijn gevoerd om deze transactie rond te krijgen.
Bij Osborne Clarke hechten we veel waarde aan het opbouwen van sterke persoonlijke relaties met onze cliënten, omdat we geloven dat dit leidt tot de beste dienstverlening en resultaten. Ook de samenwerking met AKD en TCF was zeer professioneel en prettig. In eerste instantie was het de bedoeling om op 2 januari fysiek te closen – gelukkig voor alle betrokken partijen werd het een week later – de eerste closing in het nieuwe jaar, waarin we ook nog eens het tienjarig bestaan van ons kantoor in Nederland vieren. Een mooi begin dus! De closing waar alle partijen naar toe hadden geleefd was live bij ons op kantoor en in hybride vorm, waarbij het dealteam van onze cliënt via een groot digitaal scherm kon mee genieten van de Nederlandse closing.  Anders dan we tegenwoordig gewend zijn dat signings en closings vaak via docusign en digitaal plaatsvinden, werd in dit geval de transactiedocumentatie door de verkoper met een mooie pen getekend onder toeziend oog van haar familie, onze cliënt en adviseurs. Na warme speeches was dit een mooie gelegenheid om met de oprichter en haar familie en betrokken adviseurs een glas champagne te drinken − en onze cliënt in Amerika een kop koffie gezien het vroege tijdstip − om deze mijlpaal te vieren.  Een prachtig resultaat na een fijne samenwerking!”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven