AMPYR stapt in Hollandse zonne-energie

SolarEnergyWorks, een Nederlandse projectontwikkelaar met voor 750MWp aan toekomstige zonneparken en zonneweides, wordt overgenomen door branchegenoot AMPYR Solar Europe, dat daarmee zijn intrede in Nederland doet.

Delen:

Adviseurs AMPYR Solar Europe: Osborne Clarke (Marie Louise Weeda, Angela Saldanha, Deniz Bussing, Berend Zwart, Jori Kruele, Kim Hoefman, Casper Bos, Cars-Jan van Gool, Eveline Leijen, Job van der Pol, Cees Graafland, Aram Hovanesjan, Sjoerd Waagmeester)

Adviseurs SolarEnergyWorks: DLA Piper (Pieter Paul Terpstra, Loesje van Leeuwen, Gabriël Alting Siberg) 

Marie Louise Weeda, dealmaker voor Osborne Clarke: “In 2020 gaven we AMPYR Solar Europe advies over de totstandkoming van de joint venture met AGP Sustainable Real Assets, Hartree Partners and NaGa Solar. Sindsdien hebben we AMPYR zowel in Nederland als in het Verenigd Koninkrijk op diverse vlakken bijgestaan bij transacties, projectontwikkeling en day-to-day juridische werkzaamheden. Hun team is internationaal inmiddels enorm gegroeid en naast het hoofdkantoor in Londen zijn er kantoren in Maastricht, Utrecht, Frankfurt en Berlijn.
Als onderdeel van deze deal is een groot aantal potentiële zonneparken gekocht, sommige projecten in een vergevorderder stadium dan andere. De tijdslijnen waren zeer kort en met partijen actief in verschillende landen vergde dit de nodige flexibiliteit van alle betrokkenen. Voor AMPYR is deze acquisitie een belangrijke stap in het ontwikkelen van projecten én identificeren van nieuwe locaties. Duidelijk moge zijn dat goede relaties met onder andere netbeheerders, gemeenten en coöperaties van omwonenden enorm belangrijk zijn in deze sector en juist de persoonlijke connectie tussen de betrokken partijen is daarbij van doorslaggevend belang. De belangstelling voor duurzame energie en energietransitie is groot, maar ook maatschappelijke impact investeringen nemen in aantal toe. Mede gezien de nieuwe regelgeving inzake ESG en de noodzaak voor bedrijven om hun carbon footprint te verlagen is de belangstelling voor energietransitie toegenomen in nagenoeg alle sectoren.
Wij treden vanuit onze decarbonisation strategie- en adviespraktijk veel op voor investeerders, financiers en ontwikkelaars die actief zijn binnen duurzame energie, bijvoorbeeld zonne- en windenergie, maar ook geothermie en waterstof. Daarnaast werken wij ook samen met groeiende, innovatieve techbedrijven die andersoortige vernieuwing in de energietransitie nastreven.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven