Bevrijd de advocatuur, moderniseer het civiel effect

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto: rawpixel on Unsplash

De meeste rechtenstudenten, jij waarschijnlijk ook, volgen een studie volgens de eisen van het civiel effect. Alleen als je aan deze eisen voldoet kan je een goede advocaat worden, is het idee. Moderne ontwikkelingen hebben het civiel effect echter ingehaald. De huidige beroepseisen bereiden Nederlandse advocaten onvoldoende voor op een praktijk gekenmerkt door internationalisering, technologisering en specialisatie. Geïnspireerd door een studiejaar in Engeland pleit ik ervoor om een voorbeeld te nemen aan de Britten en de advocatuur open te stellen voor niet-juristen.

Lees het hele opiniestuk op Mr. Studenten

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top