Brinkhof voegt energierecht toe aan rechtspraktijk

Delen:

Martha Roggenkamp en Iman BrinkmanMet de komst van prof. mr Martha Roggenkamp en mr Iman Brinkman, afkomstig van Simmons & Simmons, voegt het Amsterdamse advocatenkantoor Brinkhof per 1 mei energierecht toe aan zijn rechtspraktijk, die wordt gekenmerkt door een sterk accent op innovatie, technologie en marktregulering.

Martha Roggenkamp is een gerenommeerd specialist op het gebied van het energierecht. Zij adviseert op het gebied van productie, transport en levering van energie en over diverse aspecten van de liberalisering van de Europese en Nederlandse energiesector. Roggenkamp is hoogleraar energierecht aan het Groningen Centre for Energy Law van de Universiteit van Groningen.

Iman Brinkman is advocaat sinds 2000. Hij treedt op voor energieproducenten, energieleveranciers, netbeheerders, (organisaties van) afnemers van gas en elektriciteit en overheden. De verduurzaming van de energiesector (productie van duurzame elektriciteit, CO2-emissie en -opslag) heeft een speciale plaats in hun beider praktijk.

Brede kennis en ervaring

Gezamenlijk voerden Roggenkamp en Brinkman jarenlang een energierechtpraktijk bij Simmons & Simmons. Brinkman: ‘De energiemarkt is zeer gespecialiseerd; het gaat over productie en toetreding, over tariefregulering en duurzaamheid. Er spelen vragen op het gebied van bestuursrecht, civiel recht en mededingingsrecht, die een zeer gedegen en actuele kennis van in deze markt geldende wet- en regelgeving en jurisprudentie vergen.Wij hebben brede kennis en ervaring op dit gebied.’

Spelregels van de markt

De keuze voor Brinkhof, is een bewuste. ‘Brinkhof kent de spelregels van de gereguleerde markt. Dat is voor ons zeer interessant’, vindt Roggenkamp.

‘Ons kantoor heeft zich vanaf het begin inderdaad nadrukkelijk gericht op gereguleerde markten zoals zorg, farmacie, telecom, media en post’, bevestigt Arnold Versteeg van Brinkhof. ‘Met de komst van Martha en Iman vullen wij die expertise aan met een gerenommeerd team van energierecht-specialisten. Het is een logische combinatie met veel synergievoordelen, die ons in staat stelt zowel bestaande als nieuwe cliënten beter van dienst te zijn.’

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven