Carrièrewisselingen bij BANNING, AKD, Universiteit Maastricht

Delen:

Hieronder een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de (web)redactie zijn binnengekomen.

Jan-Willem de TombeJan-Willem de Tombe is per 1 juli 2017 toegetreden als partner bij BANNING N.V. De Tombe houdt zich als fiscaal advocaat met name bezig met de fiscale aspecten van arbeidsrelaties. Daarnaast is hij verbonden aan de Universiteit Leiden en doceert aan de VU Amsterdam (postdoctoraal). Hiervoor was De Tombe partner bij Baker & McKenzie.

Jan-Willem Beijk is per 1 september als associate partner begonnen bij AKD. Beijk is belastingadviseur binnen de vakgroep Belastingen in Eindhoven.

De twee Haagse notariskantoren De Jong & De Nerée en Van Buttingha Wichers zullen elkaar met ingang van 1 januari 2018 versterken. Door het samengaan en onder leiding van de partners van beide kantoren wordt de veelzijdigheid aan diensten uitgebreid. Het nieuwe kantoor start met ongeveer veertig medewerkers en is daarmee het grootste zelfstandige notariskantoor van Den Haag. Vooralsnog opereren beide partijen vanuit hun eigen kantoor in respectievelijk Scheveningen en Den Haag.

De Universiteit Maastricht heeft advocaat Bas van Zelst benoemd tot bijzonder hoogleraar Dispute Resolution and Arbitration. Van Zelst is werkzaam bij het Amsterdamse advocatenkantoor Van Doorne. Met hun samenwerking willen universiteit en kantoor de theorie en de praktijk met elkaar verbinden.

Mayk KoriaPer 1 september treedt Mayk Koria in dienst bij Labré advocaten te Amsterdam. Mayk zal bij Labré de ondernemings- en insolventierechtsectie versterken. Hij zal namens zijn kantoorgenoten optreden als curator en ondernemingen en bestuurders adviseren bij algemene ondernemingsrechtelijke aangelegenheden.

Dentons Boekel heeft haar fiscale adviespraktijk versterkt met vier gespecialiseerde partners: Heico Reinoud, Jurjen Bevers, Paul Halprin en Marnix Veldhuijzen. Allen zijn afkomstig van Baker McKenzie. Reinoud is belastingadviseur. Hij adviseert cliënten op het gebied van grensoverschrijdende financierings- en investeringsstructuren, transacties en reorganisaties. Bevers is advocaat en belastingadviseur. Hij richt zich in het bijzonder op de olie en gas praktijk. Halprin is advocaat en belastingadviseur. Hij richt zich op vastgoedtransacties, fusies en overnames, en de fiscale procespraktijk. Veldhuijzen is belastingadviseur en werkt vooral met family offices, private equity fondsen, en voor familiebedrijven en hun aandeelhouders.

Op 1 september 2017 heeft Henk van de Bunt na een wetenschappelijke carrière van ruim veertig jaar afscheid genomen als hoogleraar criminologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Als initiatiefnemer van de opleiding Criminologie en voormalig directeur van het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC) van het ministerie van Veiligheid en Justitie speelde Van de Bunt een centrale rol in de ontwikkeling van de criminologie als academisch vakgebied in Nederland.

Joan van de Poll (27) is per 1 september 2017 als advocaat in dienst getreden bij Bird & Bird, waar ze de sectie arbeidsrecht gaat versterken. Van de Poll heeft eerder gewerkt als trainee bij de Nederlandse ambassade in Panama en als paralegal bij diverse internationale advocatenkantoren.

Met ingang van 1 september 2017 is Minke Hoekstra als counsel toegetreden tot de Amsterdamse financialmarketspraktijk van Simmons & Simmons LLP. Zij zal de subgroep financial services  verder versterken en zich daarbij in het bijzonder richten op de sector asset management & investment funds. Hoekstra is afkomstig van Shell Asset Management Company, waar zij de functie van Managing Counsel Regulatory & Compliance vervulde.

Dick Hofland, die sinds oktober 2014 leiding geeft aan de belastingadviespraktijk van Linklaters in Amsterdam, is per 1 juli benoemd tot ‘Global Practice Head Tax’. Dick Hofland neemt de functie over van Gordon Warnke die aan het hoofd staat van de belastingadviespraktijk van Linklaters in New York. Hofland is specialist op het terrein van Nederlands- en internationaal belastingrecht.

AKD heeft Frits Schneider aangesteld als strafrechtadvocaat binnen de AKD-vakgroep Overheid & Onderneming. Schneider is  per 1 september als associate partner aan de slag gegaan bij AKD. Hiervoor werkte Schneider bij de Amsterdamse politie, Stibbe en, als laatste, Borg Advocaten. Schneider is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrecht Advocaten en tevens rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Oost-Brabant.

Gijs van Midden (1984) versterkt sinds mei 2017 als advocaat de praktijkgroep Mededinging & aanbesteding van BarentsKrans. Van Midden komt van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, waar hij meer dan zeven jaar een Europeesrechtelijke praktijk voerde, met een speciale focus op mededingingsrecht, staatssteun en het levensmiddelenrecht.

Michiel van Donselaar (45) is zich per 1 september 2017 als senior consultant bij Maes & Lunau Executive Search gaan richten op zoekopdrachten voor topposities in de financiële en zakelijke dienstverlening. In zijn vorige functie was Van Donselaar Director Business Development, Marketing & Communications bij NautaDutilh.

Maarten AppelsOp 1 juni j.l. is Maarten Appels beëdigd tot toegevoegd notaris bij Van Doorne. Appels is specialist op het gebied van ondernemingsrecht. Hij adviseert investeringsmaatschappijen, pensioenfondsen en andere ondernemingen op het gebied van fusies en overnames en corporate governance.

Vanaf 1 september versterkt Petra Schilder SpelPetra Schilder Spel als senior advocaat-medewerker de sectie Bestuursrecht van Ekelmans & Meijer Advocaten. Petra was ruim 9 jaar advocaat bij Van Benthem & Keulen in de praktijkgroep Vastgoed en Overheid en zij werkte daarvoor als juridisch adviseur bij de Gemeente Nieuwegein.  Zij behartigt de belangen van gemeenten en bedrijven, zowel bestuursrechtelijk als civielrechtelijk en heeft ruime ervaring met bestuursrecht, Ruimtelijke Ordening, milieu, overheidsaansprakelijkheid, openbare orde en handhaving.
Abdi YoussufIn verband met de groeiende Verzekerings- en aansprakelijkheidsrechtpraktijk  van Ekelmans & Meijer Advocaten start Abdi Youssuf per 1 september als advocaat- medewerker. Abdi was sinds 2011 advocaat bij Van Harmelen Beijneveld Van Houten (nu ‘Dock Legal Experts’). Abdi is gespecialiseerd in het Verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht en zal zich onder meer toeleggen op fraudezaken.

De Clercq Advocaten Notariaat heeft met ingang van 1 september 2017 de Haagse jurist Rob Ludding (1947) aangetrokken als of counsel. Ludding heeft ruim 43 jaar ervaring als advocaat en bedrijfsjurist en zal zich met name richten op zaken die verband houden met zijn expertisegebieden: Nederlands en Europees mededingingsrecht (waaronder de relatie met intellectueel eigendom), Europees recht en staatssteunrecht.

Dentons Boekel heeft de ondernemingsrecht- en M&A-praktijk in Amsterdam per 1 september 2017 versterkt met de partners David Griston en Kuif Klein Wassink. Vanwege zijn kennis en positie in de olie en gas sector zal Griston  een belangrijke toevoeging aan de Energiegroep zijn. Klein Wassink heeft een sterke focus op private-equitytransacties en zal daarom de Private Equity-groep van het kantoor verstevigen. Griston is afkomstig van Clifford Chance, Klein Wassink stapte over van Baker McKenzie.

Hidde KoenraadHidde Koenraad (42) is per 1 september als partner toegetreden tot Boekx, een Amsterdams advocatenkantoor gespecialiseerd in intellectuele eigendom, media en privacy. Koenraad is afkomstig van Simmons & Simmons, waar hij in 2013 partner werd.

Hogan Lovells heeft haar M&A en Private Equity praktijk uitgebreid met de benoeming van Johan Kleyn als senior counsel. In deze rol zal Kleyn zich richten op het adviseren van corporate clients en financial sponsors bij publieke en onderhandse overnames en gerelateerde aandeelhoudersgeschillen.

Houthoff Buruma heeft per 1 september haar internationale aanwezigheid uitgebreid met de komst van representatives Carmen Bakas en alumna Esther Veltman. Bakas gaat Houthoff Buruma vertegenwoordigen in Houston en Veltman in Singapore. Bakas en Veltman zullen lokaal nauwe banden onderhouden met cliënten en bevriende kantoren. Tevens richten zij zich op verdere uitbreiding van Houthoff Buruma’s internationale netwerk.

Sanne MachielsSanne Machiels (31) is als advocaat-medewerker begonnen bij het Amsterdamse Corporate & Fintech advocatenkantoor FG Lawyers. Hiervoor was zij werkzaam bij American Express.

Met ingang van 1 september is Conny van Altena de nieuwe voorzitter van de Algemene kamer van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij volgt Dick Slump op die deze functie ruim zeven jaar heeft bekleed. Slump blijft lid van de Afdeling bestuursrechtspraak.
Van Altena is sinds 1 juli 2003 staatsraad bij de Afdeling bestuursrechtspraak. Zij is verbonden aan de Algemene kamer en de Ruimtelijke-ordeningskamer.

Kiki Manse (30) is per 1 september 2017 in dienst getreden als advocaat-medewerker bij Doorn en Keizer Arbeidsrechtadvocaten. Manse houdt zich bezig met het adviseren van Nederlandse en buitenlandse ondernemingen over arbeidsrechtelijke kwesties. Hiervoor was zij werkzaam bij advocatenkantoor Bronsgeest Deur.

Erik LutenSinds 1 september 2017 is Erik Luten (29) als advocaat-medewerker werkzaam bij Schaap Advocaten Notarissen te Rotterdam. Hij versterkt de praktijkgroep Insolventies & Corporate Recoveries van het kantoor. Luten is afkomstig van Kneppelhout & Korthals.

Esther van der Meulen en Hugo Goedegebure hebben per 1 september jl. hun carrière voortgezet bij Lexence. De focus van Van der Meulen ligt op ontslagprocedures, overgang van onderneming, arbeidsvoorwaarden en het privacyrecht binnen het arbeidsverhoudingen. Ze werkte hiervoor onder meer bij BWK Partners, de Nationale Politie, Van Doorne en Deloitte.
Goedegebure’s expertise ligt op het gebied van vastgoedontwikkeling. Hij werkte onder meer bij AKD en Ploum Lodder Princen.

Lara Doyle-van HuizenLara Doyle-van Huizen (30) is per 1 september 2017 het team Intellectuele Eigendom en Procesrecht van Köster, een Haarlems advocatenkantoor komen versterken. Doyle-van Huizen is afkomstig van de sectie IE van Bird&Bird.

Yvonne Heijkants heeft met ingang van 1 september jl. de vastgoedpraktijk van NautaDutilh versterkt. Heijkants, benoemd tot counsel, is gespecialiseerd in commercieel vastgoed. Ze was voorheen onder meer lid van het managementteam van de directie Landregistratie en Geografie bij het Kadaster en hoofd juridische zaken bij FGH Bank. Verder is ze ruim twintig jaar verbonden geweest aan diverse notaris- en advocatenkantoren.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven