Carrierèwisselingen bij Allen & Overy, Boontje Advocaten

Delen:

Deze week een uitgebreid overzicht van binnengekomen wisselingen en carrierèwisselingen uit het nieuwe nummer van Mr. Magazine dat afgelopen vrijdag is verschenen.

Bij Allen & Overy zijn Godfried Kinnegim (35), Niels de Ru (35) en Suzanne Sikkink (36) tot partner benoemd. Kinnegim is fiscaal advocaat, gespecialiseerd in (internationaal) belastingrecht met een focus op enerzijds de fusie- en overnamepraktijk en anderzijds vastgoed- en infrastructuurprojecten. De Ru is specialist op het gebied van banking en finance. Hij adviseert over van structured en asset finance, syndicated lending en de algemene financieringspraktijk. Sikkink is arbeidsrechtadvocaat en legt zich vooral toe op outsourcing, transactie gerelateerd arbeidsrecht en beloningsvraagstukken.

Rob de WinRob de Win is per 1 maart aangetreden als partner bij Certa Legal Tax. De Win was hiervoor werkzaam als partner in de fiscale praktijk bij advocatenkantoor Van Doorne. Hij is gespecialiseerd in het adviseren en procederen over de fiscaal juridische aspecten bij vastgoedprojecten, -transacties en -investeringen.

Gert VriezeGert Vrieze (61) legt zijn functie als president van de rechtbank Zutphen met ingang van 1 juli 2010 neer. Na zeventien jaar als president (ook in Leeuwarden) wil hij plaatsmaken voor de jongere generatie. Vrieze blijft als rechter werkzaam bij de rechtbank Zutphen en is verder beschikbaar voor juridische projecten. Daarnaast is hij gevraagd om zich op landelijk niveau bezig te houden met integriteit en de samenwerking met het buitenland.

Bij Bird & Bird zijn Roelien van Neck, Manon Rieger- Jansen en Eggo Jan Rietema tot partner benoemd. Het aantal partners binnen het Haagse kantoor komt hiermee op 21. Met deze partnerbenoemingen verwacht Bird & Bird haar groeiende praktijk verder uit te bouwen.
“Groei is nooit een doel op zich geweest, maar het is wel logisch dat we zo snel zijn gegroeid, vanwege ons nieuw type dienstverlening”, aldus Armand Killan, managing partner. “Bird & Bird is een van weinige kantoren dat in een internationale setting juridische expertise combineert met een diepe kennis van de business van de cliënt. Onze cliënten, in het bijzonder in high-tech en gereguleerde sectoren, blijken dit zeer te waarderen”.

Linklaters heeft Paul Kuipers, Hoofd van de praktijk Restructuring & Insolvency van het kantoor in Nederland, per 1 mei benoemd tot partner. Kuipers is gespecialiseerd in reorganisaties en schuldherstructureringen en aan insolventie gerelateerde zaken. Hij heeft in de afgelopen jaren een sleutelrol gespeeld in zeer gecompliceerde reorganisaties, waaronder de ontvlechting van ABN AMRO en RBS.

Martijn Koopal, managing partner van Linklaters in Nederland over de benoeming: “Pauls bewonderenswaardige loopbaan krijgt met deze promotie tot partner een logisch vervolg. Voor Linklaters betekent zijn benoeming een mijlpaal in de stevige groei die ons kantoor in Nederland en daarbuiten doormaakt. Pauls werk voor onder meer RBS heeft daaraan een prachtige bijdrage geleverd. Wij feliciteren hem van harte en zien ernaar uit verder met hem samen te werken.”

Mw. Mr. Tanya van Nieuwstadt wordt per 1 mei 2010 benoemd als partner bij Boontje Advocaten. Boontje Advocaten is een kantoor gespecialiseerd in het arbeidsrecht, gevestigd te Amsterdam. Het kantoor bestaat per 1 mei uit 10 advocaten.
Tanya was tot haar benoeming bij Boontje werkzaam bij Van Doorne Advocaten. Zij heeft ruim 11 jaar ervaring in het arbeidsrecht.
Boontje Advocaten ziet de komst van Tanya als een onderstreping van de ingezette koers, die zich richt op het uitbouwen en verdiepen van de bestaande arbeidsrechtpraktijk.

Jolanda KrijgsmanJolanda Krijgsman is per 1 april 2010 begonnen bij de sectie arbeidsrecht van Nysingh advocaten-notarissen. Zij was hiervoor als counsel werkzaam voor De Brauw Blackstone Westbroek.
Jolanda houdt zich vooral bezig met collectief en individueel ontslag, overgang van onderneming en medezeggenschap.

Op 1 maart 2010 is Finnius advocaten van start gegaan. Finnius advocaten is een nichekantoor met een focus op financieel toezichtrecht. Oprichters Andries Doets en Matthieu Van Straaten werkten eerder samen bij NautaDutilh.
Finnius adviseert onder meer (beurs)vennootschappen en financiële instellingen en onderhoudt namens cliënten die onder toezicht staan van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) contacten met deze toezichthouders. Finnius voert ook procedures tegen onder meer DNB en de AFM.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven