Carrièrewisselingen bij Beer advocaten, Van Doorne, FrankfortSluis Advocaten

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Arlette Schijns is overgestapt van Kennedy Van der Laan naar Beer advocaten. Zij richt zich in haar praktijk op slachtoffers van strafbare feiten. Tevens start zij in samenwerking met de Vrije Universiteit een onderzoek naar de verhaalspositie van slachtoffers van strafbare feiten.

Pieter de Jong Schouwenburg is met ingang van 1 januari benoemd tot Counsel bij Van Doorne. De Jong Schouwenburg heeft specifieke ervaring op het gebied van geschil- en conflictoplossing. Daarnaast is hij specialist in het procesrecht, waaronder alternatieve geschillenbeslechting zoals (internationale) arbitrage.

Emma de Boer (30) heeft zich per 1 januari aangesloten bij FrankfortSluis Advocaten in Haarlem. Ze is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en het algemeen verbintenissenrecht. De Boer is afkomstig van Certa Legal.

Hans van Meerten (40), senior associate in de pensioengroep van internationaal advocatenkantoor Clifford Chance, is sinds 1 januari bijzonder hoogleraar internationaal pensioenrecht aan de Universiteit Utrecht, Faculteit Recht, Economie, Bestuur & Organisatie.

Rogier Meijer (1977) en Erik-Jan Zippro (1975) zijn 11 november in Amsterdam gestart met Zippro & Meijer Advocaten, dat zich richt op contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht, ondernemingsrecht en aanbestedingsrecht. Meijer komt van Allen & Overy, Zippro van De Brauw Blackstone Westbroek.

Sinds 1 november is Kees Hooft partner bij Orange Clover. Hij is gespecialiseerd in financiering, financiële herstructurering, ondernemingsrechtelijk werk en publieke en private fusies & overnames. Hij is afkomstig van Loyens & Loeff.

Annelieke Fenstra (28) is per 12 januari begonnen als jurist bij Certa Legal in Amsterdam. Ze zal zich toeleggen op het arbeidsrecht en het algemeen verbintenissenrecht. Hiervoor werkte Fenstra bijna vier jaar als redacteur bij Mr.

Per 1 januari zijn Ellen Gielen en Edmon Oude Elferink benoemd tot aandeelhouder bij CMS Nederland. Christian Delgado, Marlous de Groot en Clair Wermers zijn benoemd tot local partner.

Loyens & Loeff heeft per 1 januari Gerard Blokland, Bastiaan Cornelisse, Tom van Helmond, Natalie Reypens en Michael Scott tot partner benoemd.

NautaDutilh heeft Christoph Joosen (39) en Ruud Smits (37) benoemd tot partner. Joosenis gespecialiseerd in Luxemburgs fiscaal recht en werkt op kantoorLuxemburg. Smitsvoert zijn praktijk vanuit de vestiging van NautaDutilh in New York, waar hij leiding geeft aan het corporate team.

Eelco Bijkerk is per 1 januari partner in de praktijkgroep ondernemingsrecht van het Amsterdamse advocatenkantoor Stek. Stephanie Dielemans-Goossens is begonnen als counsel in de praktijkgroep mededinging & gereguleerde markten en Sharon Kaufmann als counsel in de praktijkgroep financieel recht.

Per 1 januari is Pascal Hulsegge partner bij JPR Advocaten. Zij werkt sinds 2009 bij het kantoor en is gespecialiseerd in arbeidsrecht.

Hogan Lovells heeft Ruud van der Velden (35) benoemd tot partner in de Intellectual Property, Media and Technology praktijk. Hij is gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht, met een bijzondere focus op octrooirecht.

Frank Leyendeckers is sinds 1 januari partner Bestuursrecht bij het Amsterdamse kantoor Griph. Hij is afkomstig van CMS.

AKD heeft Jeroen Pop, werkzaam in de praktijkgroep Ondernemingsrecht te Amsterdam, per 1 januari benoemd tot partner. Hij houdt zich bezig met joint ventures, (tax driven) grensoverschrijdende herstructureringen en investeringen, commercial contracting en algemene vennootschapsrechtelijke advisering. Daarnaast is hij mede verantwoordelijk voor de Azië-desks van AKD (Japan, Korea en China).

Frank Thuis (1969) is aangetreden als bestuurslid (COO) van Allen & Overy Nederland.

Pieter van den Brink is sinds 1 januari partner bij BLIX Advocaten in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht. Hij doceert daarnaast aan de Radboud Universiteit Nijmegen (VSO). Hij is afkomstig van Van Doorne.

Houthoff Buruma heeft met ingang van 1 januari Laura Parret benoemd tot partner van de EU & Competition-praktijk.

KienhuisHoving advocaten en notarissen maakt bekend dat met ingang van 1 januari Ruud Derksen is toegetreden als partner (vennoot).

Sander van Riel en Hendarin Feyli zijn per 1 januari in Oisterwijk het nieuwe advocatenkantoor Van Riel & Feyli Advocaten gestart. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van onderneming en arbeid, met in het bijzonder de uitzendbranche.

Van Iersel Luchtman Advocaten heeft Wilbert van Eijk per 1 januari 2015 totpartner benoemd. Hij is advocaat sinds 2013 verbonden aan het kantoor.

Per januari 2015 is Job van der Pol (35) benoemd tot counsel in de fiscale praktijkgroep van het Amsterdamse kantoor van Freshfields Bruckhaus Deringer. Van der Pol is gespecialiseerd in de fiscale aspecten van corporate transacties en het bijstaan van cliënten in geschillen met de fiscus. Als counsel zal hij de fiscale transactiepraktijk verder uitbouwen.

Bauke Falkena en Damia van Laarhoven hebben onlangs advocatenkantoor Falkena c.s. opgericht, gevestigd op Bonaire en Curaçao. De kernactiviteiten zijn (Nederlands en Caribisch) ondernemingsrecht, Banking & Finance, Hotel & Leisure, arbeidsrecht, (commerciële) contracten en geschillen(beslechting).

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven