Carrièrewisselingen bij Certa Legal Advocaten, Stibbe, Van Doorne

Delen:

Afgelopen week verscheen de januari-editie van Mr. Magazine. Hieronder een overzicht van de carrièrewisselingen die nog niet eerder online bij deze rubriek waren vermeld.

Per 1 januari zijn Cedric de Breet en Tijmen Martens aandeelhouders van Certa Legal Advocaten. De Breet is sinds 2008 verbonden aan Certa Legal en ruim tien jaar werkzaam in de insolventiepraktijk. Hij treedt met regelmaat op als curator in faillissementen. Martens is sinds 2009 verbonden aan Certa Legal en heeft zich gespecialiseerd in arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht, waarin hij adviseert en procedeert voor werkgevers en  werknemers in directie- en managementfuncties.

Stibbe heeft, binnen het kantoor Amsterdam, de TMT-praktijk uitgebreid met de benoemingen van Judica Krikke (45), Eva Das (34), Matthijs Kuijpers (36) en Jérôme Aubertin (33) tot partner. Het Stibbe-kantoor in Brussel heeft Jérôme Aubertin (33) tot partner benoemd binnen de sector arbeidsrecht.

Elisabeth Thole, hoofd van het Van Doorne Privacy Team, is per 1 januari benoemd tot counsel bij Van Doorne. Elisabeth is gespecialiseerd in het privacy compliant maken van bedrijven en overheden. Samen met haar team adviseert zij cliënten over privacy gerelateerde aangelegenheden.

Robbert Boesveld (40) is per 1 januari verbonden aan Pot Jonker Seunke Advocaten in Haarlem. Boesveld is een zeer ervaren advocaat op het gebied van ruimtelijke ordening, milieu en natuur. In het bijzonder heeft hij zich gespecialiseerd in het overheidsaansprakelijkheidsrecht. Boesveld  komt van Van den Biesen Boesveld Advocaten,een Amsterdams nichekantoor op het terrein van het omgevingsrecht.

Na vijf jaar werkzaam te zijn geweest als advocaat bij Vondst Advocaten, is Titus Engels per 1 januari in dienst getreden bij NYSE Euronext als Legal Counsel.

Serge Gijrath heeft zich per 1 december als partner aangesloten bij C-Legal. Gijrath heeft als advocaat meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van onder meer IT, outsourcing en telecommunicatierecht. In het verleden werkte hij onder meer bij Stibbe en was hij international partner bij Baker & McKenzie, waar hij leiding gaf aan de nationale TMT en de Europese IT praktijk.

Thomas Berendsen is toegetreden als partner bij Legal experience. Als specialist op het gebied van Intellectueel Eigendomsrecht en ICT-recht zal hij het team van Legal experience versterken. Voor zijn overstap was Berendsen vanaf 2000 werkzaam als advocaat en partner bij Banning Advocaten.

Jacomijn van Olst is per 1 januari in dienst getreden bij LEXSIGMA advocaten te Amsterdam. Van Olst versterkt de sectie Ondernemingsrecht & Onroerend goed van LEXSIGMA. Jacomijn is advocaat sinds 2008.

Van Diepen Van der Kroef Advocaten heeft per 1 januari Dennis Steffens (36) tot partner benoemd. Steffens is als advocaat gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en insolventierecht en treedt ook op als curator in faillissementen. Hij  is werkzaam op de Utrechtse vestiging van Van Diepen Van der Kroef Advocaten. Voordat Steffens in 2007 de overstap maakte naar Van Diepen Van der Kroef Advocaten was hij tien jaar werkzaam bij Rabobank.

Matthijs Hoekstra en Verena Jongepier zijn per 1 januari partner geworden bij Adriaanse van der Weel advocaten. Hoekstra is sinds april 2000 werkzaam op de vestiging Terneuzen, zijn specialisme is arbeids- en ontslagrecht en sociaal verzekeringsrecht.
Jongepier is sinds april 2004 werkzaam op de vestiging Middelburg op het gebied van (onder meer) ondernemingsrecht, contractenrecht en verbintenissenrecht.

Loyens & Loeff heeft per 1 januari Vincent Vroom tot vennoot benoemd. Vincent Vroom is advocaat en lid van de praktijkgroep Ondernemingsrecht van Loyens & Loeff. Hij is sinds 2000 aan Loyens & Loeff verbonden. Vroom is gespecialiseerd in het insolventierecht en financiële herstructureringen.

Op 1 januari is Erwin van Nijnatten, Wim Maas en Carreen Shannon toegetreden als partner bij Deterink Advocaten en Notarissen te Eindhoven. Erwin van Nijnatten heeft ruime ervaring met adviseren en procederen op het gebied van financiering en zekerheden, alsmede op het gebied van vennootschapsrecht en rechtspersonenrecht.. Wim Maas en Carreen Shannon hebben ruime ervaring met procederen en adviseren in (octrooi-) inbreukzaken en met complexe internationale contracten zoals licensing en R&D agreements.

Tim Rikmenspoel is met ingang van 1 januari benoemd als partner bij TeekensKarstens advocaten notarissen (TK). Rikmenspoel voert sinds 2009 bij TK een ondernemingsrechtelijke advies- en procespraktijk. Daarbinnen heeft hij een focus op de transactiepraktijk en (internationale) procespraktijk voor met name Duitse cliënten.

Joost van Ruiven is per 1 januari als aandeelhouder toegetreden KienhuisHoving advocaten en notarissen. Hij is als advocaat sinds 2007 verbonden aan KienhuisHoving en heeft zich gespecialiseerd in het arbeidsrecht, civiel milieurecht en contracten- & aansprakelijkheidsrecht.

Kennedy Van der Laan heeft Peter van den Broek op 1 januari tot partner benoemd. Van den Broek is ruim acht jaar werkzaam op de sectie Verzekering & Aansprakelijkheid van Kennedy Van der Laan. Hij heeft zich gespecialiseerd in technische/materiële schadezaken, bijbehorende verzekeringsrechtelijke vraagstukken en productaansprakelijkheid en product recall.

Kim Tan is op 10 januari beëdigd tot notaris te Amsterdam. Tan is sinds 1999 aan Baker & McKenzie Amsterdam verbonden en sinds 2008 partner binnen de sectie ondernemingsrecht. Daarvoor is hij enige tijd werkzaam geweest bij Baker & McKenzie Chicago.

Jozua van der Beek heeft zich per 1 januari als partner aangesloten bij Spigt Litigators. Van der Beek start binnen Spigt Litigators de civiele cassatiepraktijk en bouwt de corporate litigation praktijk verder uit. Hij was de afgelopen tien jaar als advocaat werkzaam bij De Brauw Blackstone Westbroek en heeft ruime ervaring opgedaan in de cassatiepraktijk en op het gebied van corporate litigation.

Met ingang van 1 januari heeft Marius Rijntjes zich als partner aangesloten bij M2 Advocaten. Marius is gespecialiseerd in civiel vastgoedrecht en hij houdt zich onder meer bezig met huurrecht, koop-/verkooptransacties en projectontwikkeling.

Baker & McKenzie heeft Maarten Hoelen en Mirko Marinć per 1 januari benoemd tot legal director binnen de fiscale praktijk. Beiden zijn sinds 2006 verbonden aan Baker & McKenzie Amsterdam.

Per 1 januari is Mathijs van Logten toegetreden tot de maatschap van Marree en Dijxhoorn. Hij werkt vanaf augustus 2009 bij Marree en Dijxhoorn waar hij in alle kwesties rondom het arbeidsrecht in brede zin en ambtenarenrecht optreedt. Sinds 1 januari 2011 was Mathijs al Partner bij Marree en Dijxhoorn.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven