Carrièrewisselingen bij Clifford Chance, Stibbe, De Boorder Schoots

Delen:

Deze week weer enkele carrièrewisselingen in juridisch Nederland. Enkele benoemingen, wisselingen en de aanstelling van een nieuwe kantoordirecteur.

Mirjam van SchoonhovenMr. Mirjam van Schoonhoven  is met ingang van 1 februari 2011 als advocaat werkzaam bij Van Till Advocaten te Amsterdam.  Vanaf september 2006 was Mirjam van Schoonhoven in dienst bij Norton Rose Advocaten, Notarissen en Sollicitors in Amsterdam waar zij werkzaam was op de sectie corporate finance en adviseerde zij (beursgenoteerde) ondernemingen en financiële instellingen.  Mirjam van Schoonhoven zal zich bij Van Till Advocaten onder meer bezighouden met het ondernemingsrecht.

Internationaal advocatenkantoor Clifford Chance verwelkomt Robert Smit als general manager van het kantoor in Amsterdam. Robert Smit (41) zal nauw betrokken zijn bij de verdere strategische ontwikkeling van kantoor en zal tevens de Business Services afdelingen aansturen.

Mr.dr. Oswald Jansen is met ingang van 1 januari 2011 overgestapt van Holla advocaten in ’s-Hertogenbosch naar de gemeente Den Haag. Hij wordt advocaat en de eerste Juridisch bestuursadviseur.

Serge GijrathStibbe heeft zijn TMT-praktijk in november 2010 uitgebreid met de komst van Serge Gijrath (46). Gijrath werkte hiervoor als zelfstandig advocaat en hij Baker & McKenzie. Hij is ervaren op het gebied van onder meer IT, outsourcing en telecommunicatierecht.

Alexandra Morot is met ingang van 1 januari 2011 benoemd tot salary partner bij De Boorder Schoots. Zij is daar op 1 mei 2007 in dienst getreden.
Verder is een aantal nieuwe medewerkers bij De Boorder Schoots: met ingang van 1 januari 2011 advocate Sabine Ziekman-Meijerink (39), per 1 september 2010 advocaat Alexander Leuftink (30) en per 1 november 2010 advocate Malou Genet (27).

Patrick HaasAKD heeft Patrick Haas (38) per 1 december jl. benoemd tot voorzitter van de vestiging Rotterdam. Hij volgt Teije van Dijk op die tot het bestuur van AKD is toegetreden. Haas is sinds 1998 werkzaam bij AKD. Hij legt zich toe op de behandeling van geschillen rondom ondernemingen.

TeekensKarstens advocaten en notarissen N.V. heeft Pietia Laarhoven-van der Mark (41) per 1 januari 2011 tot partner benoemd. Zij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht. Laarhoven-van der Mark werkt sinds 2006 bij TeekensKarstens.

Loyens & Loeff heeft per 1 januari 2011 vier nieuwe vennoten benoemd: Remco Bäcker (34), Jan-Willem van Rooij (36), Klaas Wiersma (36) en Thibaut Partsch (35).
Bäcker is lid van de praktijkgroep Mededinging & overheid. Hij is gespecialiseerd in het milieu- en ruimtelijk ordeningsrecht (omgevingsrecht), bestuurs(proces)recht in het algemeen, bouwrecht, het overgangsgebied tussen publiek/privaatrecht en het huurrecht.
Van Rooij is lid van de praktijkgroep Ondernemingsrecht, en gespecialiseerd in nationale en internationale fusies en overnames, joint ventures, herstructureringen, private equity transacties en venture capital.
Wiersma is lid van de praktijkgroep Loonheffingen & arbeidsrecht. Hij is gespecialiseerd in arbeidsrecht, met name op het gebied van individueel en collectief ontslagrecht, medezeggenschapsrecht bij reorganisaties/ herstruc­tureringen, overnames, fusies, grensoverschrijdende arbeid en werknemersparticipatiestructuren.
Partsch is werkzaam binnen de Investment management praktijkgroep. Hij adviseert internationale cliënten over fondsstructurering, met name private equity structuren.

Raoul SchansmanCerta Legal Interim & Services, de detacheringstak van Certa Legal, heeft Raoul Schansman (37) aangesteld als nieuwe directeur. Schansman, afgestudeerd in Nederlands en fiscaal recht, heeft onder meer bij Reaal Verzekeringen en Akkermans & Partners gewerkt. Hij wordt verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de detacheringstak van Certa Legal. “De interimbranche is veranderd de afgelopen tien jaar. Organisaties moeten anticiperen op de huidige economische ontwikkelingen en een aangepaste dienstverlening aanbieden. Bij Certa Legal Interim & Services kan ik deze strategie doorvoeren, zodat onze full service juridische dienstverlening voor onze klanten optimaal tot zijn recht komt.”
Tevens heeft Certa Legal Advocaten november jl. haar team uitgebreid met arbeidsrechtspecialist Jolanda de Groot (32). De Groot heeft acht jaar werkervaring opgedaan bij diverse grote advocatenkantoren. De Groot: “Bij Certa Legal Advocaten krijg ik de kans om met gelijkgestemden de arbeidsrechtpraktijk verder vorm te geven en uit te bouwen.”

BWN-personalia-Wanning-BogaertsGroenenAdvocatenPer 1 januari 2011 is Robert Wannink toegetreden tot Bogaerts & Groenen advocaten. Wannink is sinds 1999 actief als advocaat en heeft zich gespecialiseerd in overheid- en vastgoedrecht.

Hans Storm, thans hoofd interne en externe betrekkingen van de Raad van State, is met ingang van 1 maart 2011 benoemd tot griffier van de Hoge Raad. Hij volgt de huidige griffier, Eveline Hartogs, op. Zij vertrekt per 1 maart 2011 wegens pensionering.

Quincy Carrega en Glenn Camelia zijn gekozen tot respectievelijk vice-deken en penningmeester van de Orde van Advocaten Curaçao. Zij volgen hiermee de advocaten Chester Peterson en Eric Bokkes op. Karel Frielink is herkozen tot deken.

Aike KripsBANNING Advocaten heeft de praktijkgroep Haven, handel & logistiek uitgebreid met Aike Krips (35). Hij heeft internationale ervaring opgedaan in Latijns Amerikaanse landen en het Caribisch gebied, waar hij zich voornamelijk heeft beziggehouden met het maritieme recht en civiele recht in bredere zin.

Luuk ReurichLuuk Reurich (43) is per 1 augustus 2010 als adviseur verbonden aan Laumen Advocaten. Hij is afkomstig uit de rechterlijke macht. Reurich is tevens raadsheer-plaatsvervanger in het gerechtshof in Den Haag.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven