Carrierèwisselingen bij De Brauw Blackstone Westbroek, Certa Legal Advocaten

Delen:

Ook in de tweede week van 2010 komen er nog veel benoemingen en wisselingen binnen op de redactie van Mr. Hieronder weer een uitgebreid overzicht.

Het Robert Walters Legal Team is per 1 januari versterk met twee nieuwe medewerkers. Elien ten Wolde is per 1 januari 2010 begonnen in de functie van Consultant Legal. Zij is 5 jaar werkzaam geweest in de advocatuur, algemene rechtspraktijk, met de nadruk op het Personen- en Familierecht. Ook is per 1 januari 2010 Elise Kapper werkzaam bij Robert Walters in de functie van Consultant Legal Division. Hiervoor heeft zij ruim drie jaar gewerkt in de advocatuur. Robert Walters is in Nederland en wereldwijd de specialist in het werven, selecteren en plaatsen van hoog opgeleide professionals binnen permanente en interim posities. Wij hebben een uitgebreid netwerk van 38 kantoren, verspreid over vijf continenten, en wij zijn beursgenoteerd in Londen.

Marlou van de Braak is per 1 januari 2010 benoemd tot counsel bij De Brauw Blackstone Westbroek. Marlou van de Braak is een IE-advocaat gespecialiseerd in met name het merken-, modellen-, handelsnaam- en reclamerecht. Zij adviseert op dit vlak en heeftervaring met het voeren van procedures voor zowel de Nederlandse als de Europese instanties. Omdat zij tevens een M&A achtergrond heeft, is Marlou van de Braak ook geregeld betrokken in transacties met een grote IE-component.

Prof. dr. Jonathan Klick is benoemd op de leerstoel Empirical Legal Studies aan de Erasmus Universiteit. Prof.dr. Klick is tevens hoogleraar aan de University of Pennsylvania Law School (VS). Hij is zowel jurist als econoom en is gespecialiseerd in empirisch onderzoek naar de economische werking van recht. Prof.dr. Klick voegt zich bij het interdisciplinaire onderzoeksteam ‘Behavioural approaches to contract and tort’ van de Erasmus School of Law. Zijn bijzondere ervaring met methodologie van empirisch onderzoek is een belangrijke aanvulling naast de expertise die de recent benoemde prof. dr. Vincent Buskens inbrengt. De taak van prof. dr. Klick is om nieuwe lijnen van empirisch onderzoek te ontwikkelen en in te brengen in gebieden als corporate governance en aansprakelijkheidsrecht.

Mr. D.W.F. Verkade is per 1 juli 2010 benoemd tot bijzonder hoogleraar Bijzondere aspecten van het Privaatrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam. De leerstoel is ingesteld vanwege de Marcel Henri Bregstein Stichting. Feer Verkade gaat zich bezighouden met rechtsvorming op het gebied van de ongeoorloofde mededinging. Verkade is sinds 2002 werkzaam als advocaat-generaal bij de Hoge Raad, sinds 1 mei 2009 in buitengewone dienst. Voor die tijd was hij onder meer hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit Leiden.

Prof. mr. P. Vlas (54) wordt per februari a.s. advocaat-generaal bij de Hoge Raad der Nederlanden. Hij is hoogleraar Internationaal privaatrecht en rechtsvergelijking aan de VU te Amsterdam, en was daarvoor bedrijfsjurist bij Philips in Eindhoven.

Vanaf 1 januari j.l. maakt mr. C. Waling geen deel meer uit van het voormalige Wladimiroff & Waling en is de kantoornaam gewijzigd in Wladimiroff Advocaten.

De internationale advocatenkantoren Hogan & Hartson LLP en Lovells LLP hebben gezamenlijk aangekondigd dat hun maatschappen de fusie van hun advocatenkantoren hebben goedgekeurd. De combinatie zal vanaf 1 mei 2010 bestaan onder de naam Hogan Lovells.

Rogier Visser is per 1 januari 2010 benoemd tot partner bij Certa Legal Advocaten. Visser is sinds 2000 advocaat en vanaf november 2006 aan Certa Legal verbonden als salary partner. De praktijk van Visser richt zich op het aansprakelijkheids-/verzekeringsrecht en vastgoedrecht. Binnen kantoor zal Visser verantwoordelijk zijn voor HR.

Luc Sturm is per 1 januari benoemd als partner bij Lexence binnen het team Notariaat Ondernemingsrecht. Sturm is sinds juni 2008 werkzaam bij Lexence en is gespecialiseerd in het Nederlandse vennootschapsrecht. Hij heeft als aandachtsgebieden fusies & overnames, contracten, joint ventures, herstructureringen, venture capital en private equity.

Floris Diepraam is per 1 januari 2010 partner bij Pot Jonker Seunke. Diepraam is zijn loopbaan in 2002 bij het Haarlemse kantoor begonnen, en heeft sindsdien een veelzijdige praktijk in het ondernemingsrecht opgebouwd. Hij begeleidt overnames, adviseert over commerciële contracten en procedeert in handelszaken.

Ralf de KoningMet ingang van 1 januari 2010 is mr. Ralf de Koning partner bij Marree en Dijxhoorn Advocaten te Amersfoort geworden. Mr. De Koning (voorheen werkzaam bij Fortis Bank en SNS Reaal) is sedert 2006 aan Marree en Dijxhoorn Advocaten verbonden en geeft leiding aan de praktijkgroep financieel- en insolventierecht.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven