Carrièrewisselingen bij Dirkzwager, Lexence, Radboud Universiteit

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Anouk BisselingStaatssecretaris Dijkhoff heeft per 3 juli 2015 de aanwijzing van Anouk Bisseling als toegevoegd notaris bij Dirkzwager advocaten & notarissen goedgekeurd.
Anouk is sinds 2007 kandidaat-notaris en werkzaam op de afdeling Vastgoed Notariaat. Anouk houdt zich bezig met verschillende facetten van het (commerciële) vastgoed, zoals de overdracht van bedrijfs onroerend goed en de vestiging van zakelijke rechten.

Tomas SteenmetserMet ingang van 1 juli is mr. Tomas Steenmetser benoemd tot lid van het dagelijks bestuur van Lexence voor een periode van drie jaar. Steenmetser volgt mr. Michiel van Schooten op die terugtreedt na het verstrijken van zijn zittingsperiode. Naast zijn werkzaamheden als bestuurder zal Steenmetser zijn praktijk blijven voeren.

Hilde Dreesmann-BruijntjesHilde Dreesmann-Bruijntjes is per 1 juli 2015 overgestapt van Schlicher Advocaten (waar ze ruim 5,5 jaar werkzaam was) naar het eveneens Haagse Advocatenkantoor Bezuidenhout. Hilde Dreesmann-Bruijntjes is gespecialiseerd in het (internationale) familierecht en adviseert onder meer over echtscheidingen (zowel particulieren als ondernemers), alimentatiekwesties, gezag- en omgangskwesties, vaderschapsacties, ouderschapsplannen en het huwelijksvermogensrecht.

Arjen RaatArjen Raat (45) is per 13 juli begonnen als Director Legal bij trust & corporate services kantoor Unsworth & Associates. Raat zal eindverantwoordelijk zal zijn voor alle juridische en compliance gerelateerde zaken. Hij was hiervoor advocaat bij Blaisse en is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en beroepsaansprakelijkheid.

Met ingang van 1 juni 2015 is Ybo Buruma voor twee jaar benoemd tot CPO-hoogleraar aan de Radboud Universiteit met de leeropdracht Rechtsstaat, rechtsvorming en democratie.
Buruma levert een bijdrage aan de ontwikkeling van opleidings- en cursusprogramma’s van het CPO (Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs, Radboud Universiteit), verzorgt onderwijs en adviseert het CPO over aspecten aangaande zijn leeropdracht die relevant zijn voor de juridische praktijk.

Sjors DobbelaarAdvocaat Sjors Dobbelaar (30) heeft zich per 1 juni 2015 ingekocht in legal tech startup Legalloyd. Dobbelaar was daarvoor vijf jaar als advocaat verbonden aan Zuidas kantoor Freshfields Bruckhaus Deringer. Dobbelaar blijft advocaat en zal bij Legalloyd leiding geven aan het juridische team.

Bas van der LandenBas van der Landen is per 1 juli begonnen als advocaat bij Croon Davidovich. Zijn aandachtsgebieden zijn het arbeidsrecht, ambtenarenrecht en het algemeen contractenrecht. Hij is afkomstig van CMS.

Jolize LautenbachPer 15 juni 2015 zal Jolize Lautenbach (33) de sectie bestuursrecht van Ekelmans & Meijer Advocaten versterken als senior advocaatmedewerker. Jolize adviseert (inter)nationale bedrijven en (semi-)overheden op het brede terrein van het bestuursrecht, met name in gereguleerde sectoren als media, transport, levensmiddelen, zorg, en kansspelen.

Advocaat aanbestedingsrecht Matanja Pinto heeft zich als vierde partner aangesloten bij //DVLP advocaten.

Tijn SlegersOp 1 mei is Tijn Slegers in dienst getreden als advocaat-medewerker bij Van der Feltz advocaten. Hij gaat zich met de vastgoedpraktijk bezighouden. Hij was tot voor kort werkzaam bij De Brauw Blackstone Westbroek.

Per 1 mei zijn kandidaat-notaris Andy Furr (28) en de advocaten Andrea Goossens (29) en Özer Zivali (29) van start gegaan bij Van Doorne, in respectievelijk het Vastgoedteam, het team Proces- & Verzekeringsrecht en het team Intellectueel Eigendom en Informatietechnologie. Furr en Zivali komen van De Brauw Blackstone Westbroek, Goossens van Allen & Overy.

Met ingang van 1 juni is Vincent van Oijen benoemd tot partner bij Stijl advocaten te Amsterdam. Hij was eerder werkzaam op de vastgoedsecties van Stibbe en Lexence.

Norton Rose Fulbright heeft Daphne Broerse (1976) per 1 juni benoemd als managing partner van kantoor Amsterdam, voor een termijn van drie jaar.

Per 1 mei is Léon Borkes bij RechtStaete vastgoedadvocaten & belastingadviseurs in Amsterdam als partner in dienst getreden. Sophie Hoogenberg is onlangs als advocaat-belastingdeskundige bij het kantoor gestart.

Merel Huijberts is per 15 mei teruggekeerd bij Boontje Advocaten Arbeidsrecht in Amsterdam. Zij komt van Baker & McKenzie, maar werkte eerder ook al bij Boontje.

Carl LuijkenCarl Luijken is 1 juni in dienst getreden bij KienhuisHoving als senior pensioenfiscalist. De fiscaal jurist, afkomstig van Deloitte Pension Advisory, versterkt de branchegroep Pensioen Services.

Per 1 juni is Ronald Beltzer, hoogleraar Arbeid & Onderneming aan de Universiteit van Amsterdam, als onafhankelijk adviseur verbinden bij het Amsterdamse advocatenkantoor Liber Dock.

Per 1 mei is Huub van Osch overgestapt naar HVG, waar hij leiding geeft aan de praktijkgroep Arbeidsrecht in Eindhoven. Hij was voorheen werkzaam bij Baker& McKenzie, Hogan Lovells en VDB Advocaten. Ook arbeidsrechtadvocaat Karlijn Bressers is overgestapt naar HVG. Zij komt van VDB Advocaten.

Peter Ingelse, tot 1 mei voorzitter van de Ondernemingskamer, treedt per 1 september toe tot advocatenkantoor ReulingSchutte.

In april is JahaeRaymakers opgericht door Carel Raymakers, Han Jahae en Jurjan Geertsma. Het Amsterdamse nichekantoor richt zich economisch en internationaal sanctierecht en op risico- en reputatievraagstukken voor het bedrijfsleven. Raymakers en Geertsma zijn afkomstig van Boekel, Jahae had een eigen kantoor. Thom Dieben, Marleen van Beckhoven en Joost van Bree zijn tot het kantoor toegetreden als advocaat.

Laura Stortelder (1986) is per 1 mei als advocaat financieel recht begonnen bij Hart advocaten in Amsterdam.

Stefanie Walthaus (40) is gepromoveerd tot ‘of counsel’ bij internationaal advocatenkantoor Norton Rose Fulbright. Ze is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en richt zich in deze seniorfunctie op de notariële advisering bij onder meer internationale fusies en overnames. 

Taco de LangeVastgoednotaris Taco de Lange en zijn team zijn overgestapt van Lexence naar advocaten- en notariskantoor AKD. Het team van De Lange is gespecialiseerd in vastgoed en gebiedsontwikkeling.
Daarnaast heeft AKD heeft per 1 juni Martijn Evers en Eelkje van de Kuilen benoemd tot partner. Evers is gespecialiseerd in (internationale) commerciële contracten, Van de Kuilen in de behandeling van geschillen rondom ondernemingen en de advisering van overheden en non-profit instellingen over ondernemingsrechtelijke kwesties.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven