Carrièrewisselingen bij Eversheds Faasen, Dirkzwager, Hogan Lovells

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online bij deze rubriek waren vermeld en die op de webredactie zijn binnengekomen.

Buren van Velzen Guelen N.V. benoemt Peter van Dijk, advocaat en belastingadviseur, tot associate partner. Peter van Dijk is reeds meer dan 10 jaar werkzaam in de nationale en internationale tax en corporate praktijk als adviseur van Nederlandse bedrijven met grensoverschrijdende activiteiten en buitenlandse bedrijven die via of in Nederland investeren, met een bijzondere focus op Russische en Japanse corporate clients.

Per 1 april 2012 is Mark van Wouwe benoemd tot Counsel bij Eversheds Faasen. Mark is sinds 1999 werkzaam als jurist en vanaf de oprichting van Eversheds Faasen in 2002 aan kantoor verbonden. Hij is werkzaam binnen de sectie Ondernemingsrecht van de Rotterdamse vestiging en houdt zich voornamelijk bezig met het begeleiden van transacties en het opstellen en beoordelen van diverse (commerciële) contracten. Daarnaast adviseert hij geregeld op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid, het faillissementsrecht en het huurrecht.

Met ingang van 1 maart is Pieter van Osch (33) zijn eigen praktijk gestart. Onder de naam Oxcon adviseert hij op het gebied van het Nederlandse en Europese mededingingsrecht. Oxcon biedt haar diensten ook op interim- en projectbasis aan. Van Osch was voorheen mededingingsjurist bij VION Food Group en advocaat bij Latham & Watkins en Clifford Chance in Brussel en Amsterdam.

Met ingang van 1 april a.s. verwelkomt Dirkzwager advocaten & notarissen NV vastgoedadvocaat Bart van Meer als nieuwe vennoot binnen haar gelederen. Daarmee krijgt de sectie Vastgoed Arnhem versterking van een bevlogen en een in deze contreien bekende vastgoedadvocaat. Van Meer is gespecialiseerd in milieurecht, projectontwikkeling, ruimtelijk ordeningsrecht en onroerendgoedtransacties. Hiervoor was Van Meer ruim 15 jaar werkzaam als vennoot bij CMS Derks Star Busmann in Arnhem.

Per 1 april 2012 is Corine van Bodegom toegetreden tot de maatschap van DVDW Advocaten. Met Martine Boender, eveneens partner, zal zij de huidige sectie Personen- en Familierecht versterken en verder uitbreiden. Corine van Bodegom is, evenals Martine Boender, één van de eerste advocaten die zich bezighoudt met collaborative divorce (de overlegscheiding). Corine van Bodegom over haar overstap: “Bij DVDW Advocaten vind ik een combinatie van flair en werkmentaliteit die volledig aansluit bij de wijze waarop ik de praktijk wil uitoefenen en mijn cliënten wil bedienen. Met behulp van het enthousiaste en ambitieuze team, waar ik deel van uit ga maken, ben ik nog beter in staat mijn praktijk verder te professionaliseren.”

Céline Vogelzang (32) is sinds maart 2012 werkzaam als belastingadviseur bij Arcagna. Zij was hiervoor gedurende ruim 12 jaar werkzaam in de Private Client praktijk van PwC. Zij heeft ruime ervaring met het adviseren van (familie)ondernemingen en hun aandeelhouders, zowel nationaal als internationaal.

Hogan Lovells heeft in Amsterdam vastgoedspecialist Lasse van Waegeningh aangetrokken. Lasse zal als vastgoedadvocaat deel uitmaken van de internationale Real Estate Group van Hogan Lovells. Hij zal zich onder meer richten op het adviseren en procederen ten aanzien van commercieel vastgoed en het begeleiden van vastgoed transacties. Lasse is zijn carrière in de advocatuur in 2003 gestart en is afkomstig van Lexence. Lasse zal vandaag bij Hogan Lovells beginnen.

Vincent Neering is per 1 maart 2012 als partner toegetreden tot Ekelmans & Meijer Advocaten. Vincent is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en het effectenrecht, in het bijzonder gericht op de financiële procespraktijk, waaronder schadeclaims van beleggers en aandeelhoudersgeschillen. Hij behartigt daarin de belangen van banken en van institutionele beleggers.

Met ingang van 1 april 2012 is Lars Huisman (38) benoemd tot partner binnen de Intellectuele Eigendom praktijk van Bird & Bird. Hij is sinds 2007 werkzaam bij het kantoor in Den Haag en is gespecialiseerd in de pharma en agro/food sectoren met een bijzondere aandacht voor octrooien en kwekersrechten.

Simmons & Simmons heeft Rogier Schellaars aangetrokken als partner in de Dispute Resolution praktijkgroep in Amsterdam. Rogier begint op 1 mei 2012 en is gespecialiseerd in internationale arbitrage en procesvoering. Hij heeft ruime ervaring in het adviseren en procederen in commerciële geschillen en investeringsclaims, waaronder M&A en financiële geschillen.

Internationaal advocatenkantoor Norton Rose LLP heeft aangekondigd dat twee nieuwe partners de Amsterdamse praktijk komen versterken. Herman Wamelink komt als banking partner van Allen & Overy en Maartje Govaert komt als arbeidsrechtpartner van De Brauw Blackstone Westbroek.
Herman heeft een ruime ervaring in het adviseren van grote banken, investeerders en (middel)grote bedrijven op het gebied van overnamefinanciering.
Maartje heeft 13 jaar arbeidsrechtervaring opgedaan in London, New York en Amsterdam en heeft internationale cliënten bijgestaan in internationale projecten, al dan niet als onderdeel van een corporate transactie.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven