Carrièrewisselingen bij FIZ advocaten, AKD, LEXSIGMA Advocaten

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Per 1 juni hebben Jurian Snijders en Jelle Hellinga de overstap gemaakt van AKD naar FIZ advocaten. FIZ advocaten is een nieuw niche kantoor dat zich uitsluitend bezig houdt met financiering, insolventie en zekerheden.

AKD heeft per 1 juni drie nieuwe partner-aandeelhouders en twee salary partners benoemd. Stefan Bais, Luc Defaix en Guido Vergouwen zijn benoemd tot partner-aandeelhouder en François Koppenol en Dennis van Tilborg zijn benoemd tot salary partner.

Flip van Huizen is per 10 juni overgestapt van HJ Advocaten naar LEXSIGMA Advocaten te Amsterdam. Van Huizen versterkt de Ondernemingsrecht en Vastgoedsecties. Daarnaast is hij hoofdredacteur van het Amsterdams Bali Bulletin, het tijdschrift van de Amsterdamse Orde van Advocaten.

Per 1 juni is Sjanine Timmermans in dienst getreden als medewerker bij De Breij Evers Boon. Voor haar overstap was Timmermans vier jaar werkzaam als advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek N.V. Zij is gespecialiseerd in Corporate Litigation.

Nanouk Cancian is per 1 juni overgestapt van Voxius, waar zij consultat Legal search was, naar Brantjes Veerman Advocaten, waar zij als advocaat in dienst getreden is.

Six Advocaten heeft Hanneke Ellerman per 1 juni benoemd tot partner. Ellerman is gespecialiseerd in het (ruimtelijk) bestuursrecht. Zij heeft daarnaast ruime ervaring in bestuursrechtelijke handhavingszaken en algemeen bestuursrechtkwesties.

Na vijfenhalf plezierige en leerzame jaren bij Buren Advocaten Notarissen en Belastingadviseurs is Stefan van Wijk per 1 mei overgestapt naar het Rotterdamse advocatenkantoor Hoboken Advocaten.

Robert van Muijen, partner bij Holla Advocaten, is tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders gekozen tot nieuwe Bestuursvoorzitter van Holla Poelman van Leeuwen N.V. Bovendien is Bart Vastenburg, reeds lid van het Dagelijks Bestuur van Holla Advocaten, benoemd tot statutair bestuurder.

Tilburg University heeft Nicola Jägers met ingang van 1 juni benoemd tot hoogleraar International Human Rights Law bij de vakgroep Europees en Internationaal Recht van Tilburg Law School. Binnen deze functie zal ze de gevolgen onderzoeken van de globalisering en de economische crisis op de verwezenlijking van de rechten van de mens.
Daarnaast is Gert-Jan van Norden met ingang van 1 juni benoemd tot hoogleraar Belastingrecht, in het bijzonder indirecte belastingen, bij Tilburg Law School. Van Norden verdiept zich in de Europese btw en vergelijkbare consumptiebelastingen in andere delen van de wereld.

Jurjen Tuinman en Tim de Booys, respectievelijk als partner en advocaat–medewerker, zijn per 1 juni de sectie vastgoed en omgevingsrecht van Höcker Advocaten in Amsterdam komen versterken. Tuinman en De Booys zijn gespecialiseerd in huur- en bouwrecht en komen van het kantoor Dé Nerée Tuinman & Van Woensel Advocaten.

Penn Pekelharing Stroes Advocaten is een nieuw advocatenkantoor gevestigd in Maastricht. Het kantoor wil gespecialiseerde advocatuur bereikbaar maken voor een grotere groep ondernemers, waaronder jonge bedrijven en zelfs starters. Oprichters zijn David Penn, Tapio Pekelharing en Mariëlle Stroes.

Sinds 1 mei is Jonneke van Poelgeest (32) als advocaat verbonden aan Finnius advocaten te Amsterdam. Zij was hiervoor werkzaam als advocaat bij Loyens & Loeff.

Per 1 mei is Peter Raven (51) als senior jurist toegetreden tot Raven Advocatuur. Raven is gespecialiseerd in arbeidsrecht. Raven Advocatuur is per 1 maart jl. opgericht door Henk Raven (29), eerder werkzaam bij Houthoff Buruma.

Huib van Romburgh is per 1 mei benoemd tot hoogleraar aanbestedingsrecht bij de vakgroep bedrijfsrecht, Europees recht en internationaal privaatrecht van de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Groningen. De bijzondere leerstoel is ingesteld door de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht.

Per 13 mei is Melanie Janssens de Corporate Litigation praktijk van Eversheds Faasen komen versterken, met als focus het vennootschapsrecht.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven