Carrièrewisselingen bij Freshfields Bruckhaus Deringer, Clifford Chance, Allen & Overy

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Freshfields Bruckhaus Deringer heeft Jeroen van Hezewijk en Michael Broeders per 1 mei benoemd tot partner op het Amsterdamse kantoor, in respectievelijk de procespraktijk en de finance-praktijk.

Per 1 april is Jeroen Regouw (40) als senior associate in dienst getreden bij de procesrechtsectie (litigation & dispute resolution) van advocatenkantoor Clifford Chance in Amsterdam. Regouw legt zich toe op ondernemingsrechtelijke geschillen, (inter)nationale handelsgeschillen, aansprakelijkheidskwesties, arbitrage en insolventieprocedures. Eerder werkte hij onder meer bij Spigt Litigators.

Floris van de Bult (arbeidsrecht) en Frits Gerrizen (IE) zullen per 1 mei bij Allen & Overy Amsterdam tot counsel worden benoemd.
Per 1 mei is Katinka Middelkoop tot partner benoemd in de praktijkgroep Corporate van Allen & Overy.

Per 1 mei treedt Olav Schmutzer (1976) toe als partner bij het advocatenkantoor Legaltree. Olav Schmutzer is gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht, met een focus op merken, auteursrechten, modellen, handelsnamen en slaafse nabootsing. Hij heeft uitgebreide ervaring in het adviseren en procederen op dit gebied, zowel voor nationale als Europese gerechten, als ook in oppositieprocedures.

Simmons & Simmons heeft Pieter van Uchelen per 1 mei 2014 benoemd tot Country Head voor Nederland voor een termijn van drie jaar. In deze rol overziet hij de aansturing van het Amsterdamse kantoor. Pieter blijft naast zijn rol als Country Head actief als partner en praktijkgroepleider in de Corporate M&A groep.
Daarnaast is Rob Hendriks per 1 mei 2014 benoemd tot partner in de Corporate / M&A groep in Amsterdam. Rob heeft ruim 20 jaar ervaring in het ondernemingsrecht en adviseert op het gebied van M&A, private equity, vennootschapsrecht en herstructureringen.

Na een aantal jaar bij grote notariskantoren gewerkt te hebben, heeft Bart Dudok van Heel (38) Dudok van Heel Notariaat in Amsterdams opgericht, dat meebeweegt met de ontwikkelingen van nu en staat voor duidelijke en heldere communicatie.

Orange Clover is een nieuw boutique advocatenkantoor opgericht door Machiel Galjaart, Alex Gonzalez, Reijnoud Homveld en Thédoor Melchers. Orange Clover onderscheidt zich van andere (boutique) kantoren door haar bijzondere sectorfocus op Energy, Financial Institutions, Investment Management en Private Equity/Venture Capital.

Advocatenkantoor VanEps Kunneman van Doorne heeft Robbert Kroon (als counsel) en Frank Kunneman aangesteld in de nieuwe praktijkgroep Governance, Risk & Compliance.

Simone van Susteren (43) is per maart als senior manager arbeidsrecht begonnen bij BDO Legal. Zij was hiervoor werkzaam bij JAN Juristen. Christel Vissers (40) is per maart als senior manager legal voor de branchegroep zorg begonnen bij BDO Consultants.

Clifford Chance verwelkomt Wijnanda Rutten (50) in zijn Tax, Pensions, Employment & Funds groep in Amsterdam. Rutten is per 1 maart als counsel werkzaam in de pensioenpraktijk in Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in pensioenrecht en adviseert werkgevers, pensioenfondsen, verzekeraars en ondernemingsraden op nationaal en internationaal terrein, waaronder met het oprichten, samenvoegen, outsourcen en liquideren van pensioenregelingen en de governance van pensioenfondsen.

Madeleine de Cock Buning, hoogleraar Auteurs-, Communicatie- en Mediarecht aan de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie (Universiteit Utrecht), is benoemd tot vice-voorzitter van de in maart opgerichte European Regulators Group for Audiovisual Media Services (ERGA).

AKD heeft per 1 maart advocaat Greetje Fimerius aangetrokken als senior medewerker voor de praktijkgroep Bouw en Vastgoed. Fimerius is gespecialiseerd in het bouw- en aanbestedingsrecht en zal het Bouw en Vastgoedteam van vestiging Eindhoven versterken. Zij houdt zich bezig met aanbestedingsrechtelijke – en bouwvraagstukken die spelen binnen de praktijkgroep Bouw en Vastgoed. Daarnaast staat zij haar cliënten bij in geschillen en in juridische procedures. Fimerius doceert en publiceert regelmatig op haar vakgebied. Greetje Fimerius was voorheen werkzaam bij Houthoff Buruma.

De heer mr. dr. B. (Bart) Bierens (Arnhem, 1971) is met ingang van 1 april benoemd tot bijzonder hoogleraar Banking Law & Financial Regulationaan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen.  Prof. Bierens is specialist op het gebied van het financieel toezichtsrecht.
Verder is de heer mr. dr. B.J. (Bas) de Jong met ingang van 1 april benoemd tot hoogleraar Financiële markten (capital markets law) aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen. De leeropdracht is mede mogelijk gemaakt door de Vereniging van Effectenbezitters (Vereniging VEB NCBV).

Hans Vrakking is per 1 maart als juridisch adviseur verbonden aan Bellius Advocaten in Bussum en zal zich voornamelijk bezighouden met bouwrecht en bankrecht.

Hans Engels is benoemd tot bijzonder hoogleraar recht decentrale overheden aan de faculteit rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen. Eerder bekleedde hij de Thorbecke-leerstoel aan de Universiteit Leiden.

Chantal Bartels heeft met ingang van 1 april met Tirza Hekster mediationadvocatenkantoor House of mediators opgericht, dat zich uitsluitend zal bezighouden met zakelijke mediations. Bartels was oprichter en partner van Bartels Sueters aanbestedingsadvocaten en is jarenlang door Who’s Who Legal geselecteerd als een van de voornaamste experts op het gebied van aanbestedingsrecht in Nederland. Zij zal zich met haar ervaring in het bijzonder richten op de relatie tussen opdrachtnemer-opdrachtgever bij uitvoeringsgeschillen na aanbestedingen.

Bij notariskantoor Willebois Notariaat is bij ministerieel besluit Korien Moons-van Steenbergen met ingang van 20 maart aangewezen als toegevoegd notaris.

Alfred Roos is per 1 april benoemd tot hoofd sector staats- en bestuursrecht bij de directie Wetgeving en Juridische Zaken van het ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ). Hij is nu directeur van het programma kwaliteit en innovatie rechtspraak bij VenJ.

Incassade Deurwaarders en Incasso heeft Mark Getkate (46) benoemd tot directeur Legal en daarmee als eindverantwoordelijke voor Juridische Zaken binnen Incassade. Daarnaast is Getkate Compliance Officer.

Per 1 april 2014 is Prof. Mr. Charles Gielen benoemd tot buitengewoon hoogleraar Intellectuele Eigendom aan de Universiteit van Stellenbosch bij de afdeling Handelsrecht.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven