Carrièrewisselingen bij Griph law & tax, Wijn & Stael Advocaten

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Paul Frerichs is in september als advocaat medewerker begonnen bij Griph law & tax. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht, procesrecht en faillissementsrecht.
Yvonne de Jong, gespecialiseerd in procesrecht, aansprakelijkheidsrecht en algemeen contractenrecht, heeft zich per 1 oktober als advocaat/partner bij Griph law & tax aangesloten.

Op 1 september is Lara Veenstra in dienst getreden als advocaat arbeidsrecht bij Wijn & Stael Advocaten in Utrecht. Veenstra richt zich bij Wijn & Stael op het adviseren en procederen op het gebied van collectief en individueel arbeidsrecht. Daarnaast houdt zij zich bezig met het medezeggenschapsrecht. Veenstra is afkomstig van DLA Piper en heeft ruim acht jaar ervaring in de advocatuur.

Per 1 november zijn Marloes Lammers (1979) en Vanessa Huygen van Dyck-Jagersma (1980) als medewerker verbonden aan Jaeger Advocaten-belastingkundigen. Lammers was hiervoor werkzaam als advocaat-belastingkundige bij het Bredase kantoor Hertoghs. Zij is gespecialiseerd in bewijsrecht en boeterecht. Huygen van Dyck-Jagersma werkte tot voor kort als advocaat-belastingkundige bij het nichekantoor Peek in Utrecht. Zij staat cliënten bij op het terrein van het formele belastingrecht en fiscale boetes en in het fiscaal en financieel-economisch strafrecht.

Michiel Heffels (45) is op 1 oktober partner geworden bij Spiegeler Advocaten. Heffels komt van KPN.

Per 1 oktober zijn Alf Bungener, Maarten Klaassen, Martijn Burgers (eerder Van Doorne), Lex Taytelbaum en Daniël van den Bergh (eerder Rechtstaete) toegetreden tot Pact advocaten LLP.

Op 1 november heeft Arno Lodder zich als Of Counsel verbonden aan SOLV Advocaten. Lodder is specialist op het gebied van internet governance en regulering. Hij is (mede-) verantwoordelijk voor de Juridische Master Internet, Intellectueel Eigendom en ICT aan de VU en verricht onderzoek naar de normering van internettechnologie.

Anouk Sinnige is met ingang van 10 november toegetreden tot het team van BRICKS Advocaten in Amsterdam. Zij was hiervoor werkzaam bij Lexence Advocaten en Notarissen NV. Sinnige is specialist op het gebied van het huurrecht voor bedrijfsruimte, procesrecht en het vastgoed gerelateerde verbintenissenrecht. Bij BRICKS Advocaten zal zij zich met name toeleggen op het procederen en adviseren ter zake het huurrecht voor bedrijfsruimte.

PlasBossinade Advocaten en Notarissen heeft per 1 oktober Peter Fousert (41) benoemd tot lid van het dagelijks bestuur. Hij volgt Daan Kuijer op die zich weer richt op zijn verantwoordelijkheid als advocaat-partner.

Bernard Spoor, Eelco Meerdink en Martijn Snoep vormen vanaf 1 januari 2015 het nieuwe bestuur van De Brauw Blackstone Westbroek. Het nieuwe bestuur zal de strategie van het kantoor voortzetten.

Ronald Heerkens is per november overgestapt naar Asselbergs & Klinkhamer. Hij was eerder werkzaam bij VDB Advocaten.

Per 1 november is Anna Gerbrandy benoemd tot hoogleraar mededingingsrecht bij de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht. Gerbrandy was tot dan universitair hoofd docent publiek economisch recht verbonden aan het Europa Instituut.

Robert Koopman is met ingang van 1 november vicepresident van de Hoge Raad der Nederlanden. Koopman is sinds 1 februari 2010 raadsheer in de belastingkamer van de Hoge Raad. Koopman is onder meer actief geweest als raadsheer en vicepresident van het gerechtshof ’s-Hertogenbosch en als docent bij de vakgroep belastingrecht van de Universiteit van Amsterdam.

Met ingang van 1 januari gaan Daamen Notarissen en De Kort van Tuijl Notarissen fuseren onder de naam Daamen de Kort van Tuijl Notarissen. Beide notariskantoren zijn gespecialiseerd in estate planning, gespecialiseerd familierecht, advisering (Neder-)Belgische cliënten, nalatenschapsafwikkeling, mediation en vennootschapsrecht.

Op 15 oktober is Helmi Doude van Troostwijk-Stuart benoemd tot nieuwe notaris in Bussum. Samen met haar echtgenoot Dirk Doude van Troostwijk startte ze in oktober 2008 het nieuwe zelfstandige notariskantoor Doude van Troostwijk in Bussum, ’t Gooi.

Reinier Kleipool en Jeroen van der Schrieck zijn benoemd tot partner bij De Brauw Blackstone Westbroek. Kleipool heeft zich als kandidaat-notaris de afgelopen jaren ontwikkeld op het gebied van het ondernemingsrecht, in het bijzonder in internationale fusies en overnames. Van der Schriek is een brede procesadvocaat met bijzondere aandacht voor corporate litigation en ruime ervaring in de transactiepraktijk van De Brauw.

Paul Ducheine (1965) is per oktober benoemd tot bijzonder hoogleraar Military Law of Cyber Security and Cyber Operations aan de faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam. Hij was eerder als universitair hoofddocent aan de UvA verbonden.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.
Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven