Carrièrewisselingen bij Houthoff Buruma, Baskerville, Allen & Overy

Delen:

Deze week zijn er weer veel carrièrewisselingen te melden op Mr. Online. Afgelopen vrijdag verscheen het nieuwe nummer van Mr. Magazine, met daarin weer enkele wisselingen. Daarnaast kwamen er enkele meldingen binnen op de webredactie.

Per 1 oktober is de notariële plaats van vestiging van Paul Goedvolk Rotterdam. Sindsdien datum werkt hij officieel als notaris bij Eversheds Faasen, waar hij partner is. Binnen de vastgoedpraktijk houdt Goedvolk zich vooral bezig met overdrachten van zakelijk vastgoed, (her)financieringen, zekerheden, projectontwikkeling, landgoederen, transacties voor (semi) overheden en advisering in projecten met vastgoedcomponenten. Specifieke aandachtsgebieden zijn duurzame energie en zorg.

Allen & Overy Amsterdam zal per 1 november Jetty Tukker (38) benoemen tot counsel. Tukker is werkzaam op het gebied van ondernemings- en effectenrecht.

Paul Kreupeling (30) is met ingang van 1 september als advocaat de sectie Vastgoed & Overheid Marxman Advocaten komen versterken. Hij houdt zich bezig met het (ruimtelijk) bestuursrecht en het brede civielrechtelijk onroerend goedrecht. Hiervoor was hij advocaat bij CMS Derks Star Busmann.

Jelle Kroes heeft Everaert Advocaten als partner verlaten en een nieuw kantoor opgezet, Kroes Advocaten Immigration Lawyers. Het kantoor richt zich nadrukkelijk op de markt voor zakelijke migratie. Ook mede-compagnon Sander Groen komt van Everaert. Kroes bekleedt diverse bestuursfuncties, onder meer bij de Specialistenvereniging migratierecht advocaten.

Frank Heideman (30) en Evert-Jan Boot (44) zijn gestart met het nieuwe kantoor HeidemanBoot Advocaten, dat zijn dienstverlening aanbiedt op basis van ‘soms’-, ‘geregeld’- of ‘vaakabonnementen’’. Heideman heeft onder meer gewerkt voor De Brauw Blackstone Westbroek, en Boot voor onder meer Van Diepen Van der Kroef Advocaten.

Chris Timmermans is benoemd als hoogleraar Internationalisering in de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Erasmus Universiteit Rotterdam op de Sanders wisselleerstoel voor het onderzoeksprogramma Lex Mercatoria. De benoeming is ingegaan per 1 september 2010 en duurt een jaar. Timmermans was tot april jl. vicepresident van het Europees Hof van Justitie van de EG, waar hij vanaf 2000 in dienst was. Daarvoor was hij hoogleraar Europees recht aan de Universiteit te Groningen en werkte hij bij de Europese Commissie.

Per 1 september 2010 is Bas de Moor toegetreden als partner bij Adriaanse van der Weel advocaten. Zijn aandachtsgebieden zijn: bestuursrecht, ambtenarenrecht, subsidies, onderwijsrecht, telecommunicatierecht, openbaarheid van bestuur, overheidsaansprakelijkheid. De Moor is sinds augustus 2005 aan het kantoor verbonden.

Mies Westerveld is benoemd tot hoogleraar sociaal verzekeringsrecht aan de Universiteit van Amsterdam.  Westerveld is sinds 1999 aan de UvA verbonden als universitair hoofddocent arbeidsrecht en als senior onderzoeker sociaal recht bij het Hugo Sinzheimer Instituut (HSI). Zij is tevens buitengewoon hoogleraar sociale rechtshulp. Verder is Westerveld sinds medio 2003 lid van de Eerste Kamer voor de PvdA.

Bart van der Wiel is benoemd tot partner bij Houthoff Buruma. Hij maakt deel uit van de sectie Corporate Litigation, waarbinnen hij met name actief is in de cassatiepraktijk. Van der Wiel zal zich als litigationpartner van Houthoff Buruma primair met (cassatie)zaken op algemeen vermogensrechtelijk gebied bezighouden, met nadruk op de financiële sector en de energiebranche.

Advocatenkantoor Pot Jonker Seunke in Haarlem versterkt zijn sectie onderwijs met een talentvolle en veelbelovende jonge advocaat. Het gaat om Saskia Boonstra (23), die cum laude is afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht (Utrecht Law College). Saskia Boonstra heeft een studentstage gelopen bij Houthoff Buruma in Amsterdam en heeft als juridisch secretaresse gewerkt bij Bosselaar & Strengers Advocaten in Utrecht.

De praktijkgroep Banking & Finance van CMS Derks Star Busmann is per 1 oktober 2010 versterkt door de komst van Harold Tuinstra. Harold is als advocaat gespecialiseerd in wet- en regelgeving betreffende het toezicht op de financiële markten en adviseert op het gebied van financiële producten, financiële dienstverlening en compliance.

Baskerville heeft Mr. Natascha van der Does-Brantjes (1972) per 1 oktober 2010 aangesteld als business manager. Zij is verantwoordelijk voor de bemiddeling van juristen in vaste en tijdelijke functies bij en voor (inter)nationale bedrijven en advocatenkantoren. Hiervoor is Van der Does-Brantjes o.a. arbeid- en ondernemingsrecht advocaat geweest bij Houthoff Buruma en werving en selectie consultant bij BAS Legal.

Michiel Odink heeft zich per 1 oktober 2010 als partner verbonden aan het Amsterdamse kantoor van Baker & McKenzie. Odink richt zich in zijn werkzaamheden op de rechtsgebieden Intellectueel Eigendom en Media & Entertainment. Hiervoor was Michiel Odink werkzaam bij Allen & Overy.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven