Carrièrewisselingen bij Kennedy Van der Laan, SmeetsGijbels, Buren

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Met ingang van 1 augustus 2013 is advocaat Marita Hoogeveen gestart bij Kennedy Van der Laan. Zij zal haar werk als arbeidsrechtadvocaat combineren met haar promotieonderzoek aan de Universiteit van Amsterdam. Met de komst van Marita is het team Arbeid van Kennedy Van der Laan verder uitgebreid en telt de arbeidsrechtpraktijk 19 advocaten.

Saskia Braun is met ingang van 1 juli jl. werkzaam bij SmeetsGijbels B.V. Zij verricht haar werkzaamheden voornamelijk vanuit de vestiging in Rotterdam.
Voorheen was zij ruim 4,5 jaar werkzaam bij Wybenga|advocaten, waar zij zich specialiseerde in het personen- en familierecht.

Met ingang van 1 september 2013 is Marie-Christine van Waes in dienst getreden bij Buren op de sectie Insolventierecht. Marie-Christine is gespecialiseerd in insolventie gerelateerde vragen (lid Insolad) en faillissementen alsmede het adviseren van de afdeling bijzonder beheer van banken. Zij zal bij Buren met name betrokken zijn bij de afwikkeling van insolventiezaken, overnames, ondernemingsrechtelijke geschillen en het voeren van procedures.

Jaap de Bruijn (42) is oprichter en eigenaar van VERITAS advocatuur / advocacy, een advocatenkantoor gespecialiseerd in fusies en overnames en vennootschaps- en ondernemingsrecht. VERITAS advocatuur / advocacy richt zich mede op de sectoren retail (inclusief supermarktenbranche), energie en zorg. Voorheen was hij onder meer partner bij Holland Van Gijzen en advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek.

Harm ter Haar Romeny (38) is met ingang van 2 september toegetreden als advocaat en partner tot het niche kantoor Sterc arbeidsrecht advocaten in Amsterdam. Met de komst van Harm ter Haar Romeny bestaat het team van Sterc inmiddels uit vier senior advocaten gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Hun achtergrond biedt, samen met de opzet en filosofie van het kantoor, het beste van twee werelden: hoge kwaliteit van diensten en service, en tegelijk kleinschalig, persoonlijk en tegen scherpe tarieven.

Ton van den Bosch is met ingang van 1 oktober 2013 benoemd tot vice-president en general counsel bij ICTSI (een container terminalbedrijf met 27 terminals in 19 landen, www.ictsi.com) op hun hoofdkantoor in Manilla op de Filippijnen. De afgelopen 5 jaar was Ton general counsel & head of legal bij het offshore bedrijf Bluewater en daarvoor heeft Ton ruim 8 jaar als advocaat gewerkt bij Allen & Overy LLP in Singapore, New York en Amsterdam.

Op 5 september 2013 is mr. Oscar Hoefnagels beëdigd als toegevoegd notaris. Hij zal als toegevoegd notaris werkzaam zijn voor mr. Jan-Mathijs Hermans, notaris te Amsterdam. Beiden zijn werkzaam in de praktijkgroep Corporate van Simmons & Simmons. Oscar Hoefnagels richt zich met name op (grensoverschrijdende) fusies en overnames, private equity (des)investeringen en herstructureringen.

Per 12 augustus is Reinier-John Koopman in dienst getreden bij Koopman Van Steijn Advocaten te ‘s-Hertogenbosch. Voor zijn overstap was Reinier-John Koopman 5 jaar hoofd juridische zaken/advocaat in dienstbetrekking bij de financiele dienstverlener LaSer Nederland BV. Reinier-John Koopman is gespecialiseerd in financieel recht, ondernemingsrecht en faillissementsrecht.

Charissa Smith is met ingang van 19 juli jl. Direkt Advocatuur B.V. gestart. Direkt Advocatuur is gespecilaiseerd in arbeidsrecht, contractenrecht en aanbestedingsrecht. Direkt Advocatuur heeft een advies- en procespraktijk voor ondernemers en particulieren.

Leopold Meijnen Oosterbaan advocaten is een nieuw advocatenkantoor dat zich richt op cliënten in muziek, media, software, Internet, games, privacy, vormgeving en productbescherming. Het kantoor is opgericht door Maarten Leopold, Quirijn Meijnen en Olivier Oosterbaan.

De praktijkgroep IE & technologie van BarentsKrans heeft zich versterkt met Claudia Zeri (1978), die de overstap maakte vanaf Hoyng Monegier LLP. Claudia werkt sinds 2007 op verschillende gebieden van het intellectuele eigendomsrecht, met de nadruk op octrooirecht. Bij BarentsKrans zal Claudia haar focus op het octrooirecht behouden en zal zij haar (proces)expertise verder uitbouwen.

Per 1 september heeft mr. Wendy Bouman-Reuser na 4,5 jaar te hebben gewerkt als bedrijfjurist bij Zadkine (een grote MBO instelling in Rotterdam) de overstap gemaakt naar de scheepsbouwindustrie. Haar nieuwe werkgever, IHC Merwede – wereldmarktleider in de baggerschepenbouw, stond begin september centraal in de rubriek ‘In-house’.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven