Carrièrewisselingen bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, Buren, Simmons & Simmons

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Karlijn Teuben en Daniëlle Roelands-Fransen zijn per 1 januari 2015 benoemd tot partner bij het Haagse advocaten- en notarissenkantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn. Karlijn Teuben is specialist op het gebied van civiele cassaties en litigation. Daniëlle Roelands-Fransen is specialist op het gebied van ruimtelijk ordeningsrecht, milieurecht en omgevingsrecht.

Buren N.V. (“Buren”), advocaten, notarissen en belastingadviseurs, heeft per 1 januari 2015 Peter van Dijk, advocaat en belastingadviseur, benoemd tot partner. Peter van Dijk is sinds 2002 werkzaam bij Buren.
Peter is gespecialiseerd in het opzetten van vennootschappelijke structuren voor investeringen van buitenlandse of in Nederland gevestigde internationaal opererende bedrijven, met name in relatie tot Rusland en de voormalige CIS-landen, Centraal- en Oost-Europa en Japan, en in de begeleiding van internationaal opererende concerns bij uiteenlopende M&A transacties en het opzetten en ontwikkelen van (grensoverschrijdende) activiteiten.

Internationaal advocatenkantoor Simmons & Simmons opent vandaag het nieuwe kantoor in Luxemburg.
Stéphane Ober, in november 2014 bij Simmons & Simmons als partner toegetreden, gaat leiding geven aan het nieuwe kantoor in samenwerking met vier andere partners* en een team van acht nieuwe medewerkers.
De vier partners, die op 1 januari 2015 zijn toegetreden, zijn Louis-Maël Cogis, Viviane De Moreau d’Andoy, José Ignacio Pascual Gutiérrez en Pierre-Régis Dukmedjian.

Klos Morel Vos & Schaap, een vooraanstaand gespecialiseerd advocatenkantoor op het gebied van de intellectuele eigendom (IE), maakt vandaag een tweetal veranderingen bekend.
Paul Reeskamp, hoofd van de snel groeiende patent litigation praktijk van het kantoor, wordt als “name partner” aan de naam van het kantoor toegevoegd. Het kantoor gaat verder als Klos Morel Vos & Reeskamp.
De naamswijziging hangt mede samen met het vertrek van Jacqueline Schaap, die in 2002 betrokken was bij de oprichting van het kantoor. Jacqueline Schaap en Dirk Visser verlaten per 1 maart 2015 het kantoor om samen met anderen een zelfstandige praktijk op te zetten. Het vertrek vindt plaats in goed onderling overleg.

Mr Christine van den Berg is per 1 januari 2015 benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van woningcorporatie Woonstede in Ede. Van den Berg is advocaat-partner bij Legaltree en is sinds 1 januari 2013 lid van de Raad van Commissarissen van Woonstede. Ze volgt Harry Rijken op die vertrekt wegens het verstrijken van de maximale zittingstermijn.

Vanaf 1 november 2014 is Bureau 42 van start gegaan. Bureau 42 is een gespecialiseerd adviesbureau op het gebied van intellectueel eigendomsrecht, informatie- en communicatietechnologie en privacyrecht. Bureau 42 adviseert ook op het gebied van public affairs en helpt organisaties strategisch in te spelen op politieke besluitvorming en veranderingen in de maatschappij. Bureau 42 is opgericht door Margreth Verhulst.

Per 1 februari 2015 zal de heer mr. R.H.M.J. baron van Hövell tot Westerflier, oud Vice-President van de Rechtbank Maastricht, voorzitter worden van Stichting E-Court. Hij volgt hierdoor Henriëtte Nakad op. Zijn benoeming is bekend gemaakt ter gelegenheid van het vijfjarige bestaan van e-Court.

Luca Andrea van Veen heeft in september 2012 de bestuursrechtpraktijk van Nauta Dutilh verlaten voor een avontuur in zuid Frankrijk. Na de equivalentie examens te hebben gehaald is zij sinds 12 november 2014 officieel aan de slag bij Mohr Avocat, Nederlandse advocaten in Frankrijk. Mohr Avocat staat Nederlandse particulieren en bedrijven bij in rechtszaken door heel Frankrijk.

IE advocaat Herwin Roerdink heeft per 1 december 2014 Van Doorne verruild voor Vondst advocaten. Roerdink gaat zich bij Vondst Advocaten bezighouden met zaken op het gebied van het merken-, modellen- en auteursrecht. Daarnaast is hij actief op het gebied van online marketing en privacy. Met de komst van Herwin Roerdink, Ricardo Dijkstra en Nadine Wiersma heeft Vondst zich dit najaar versterkt met drie ervaren procesadvocaten.

Eind 2014 hebben de advocaten Elke Thijssen en Sarah Lammers Lammers|Thijssen Advocaten Arbeidsrecht, het eerste nichekantoor arbeidsrecht in de regio Roosendaal, opgericht. Met ingang van 1 januari 2015 zijn zij officieel gestart. Elke en Sarah hebben beiden jarenlange ervaring opgedaan op middelgrote advocatenkantoren en hebben een moderne visie op de traditionele advocatuur.

Aan de Raamsingel 8 in Haarlem heeft zich FrankfortSluis Advocaten gevestigd. Oprichters zijn de uit de Amsterdamse advocatuur afkomstige Ramon Frankfort en Dick Sluis. Beiden zijn gespecialiseerd in ondernemingsrecht en faillissementsrecht. Zij treden regelmatig op als curator. FrankfortSluis Advocaten richt zich met name op het bedrijfsleven. Daarbij gaat het om zaken als fusies, overnames, doorstarts, (her)financiering en corporate governance.

ARBOR Advocaten N.V. heeft op 1 januari 2015 Mr Michiel Koole (1978) benoemd tot partner. Koole werkt bij het Amsterdamse arbeidsrechtelijke nichekantoor sinds de oprichting in 2012. Binnen het arbeidsrecht heeft Koole in het bijzonder expertise in concurrentiegeschillen en procesrechtelijke aangelegenheden.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven