Carrièrewisselingen bij Spigt Dutch Caribbean, Delissen Martens, Finnius

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Per 1 oktober 2014 is Karel Frielink vertrokken bij Spigt Dutch Caribbean Advocaten en Belastingadviseurs. Martijn Welten is met ingang van die datum de nieuwe managing partner van het kantoor geworden.
Karel Frielink is bijna 15 jaar verbonden geweest aan Spigt Dutch Caribbean. Na een sabbatical van enkele maanden zal hij zich begin 2015 zelfstandig vestigen als advocaat.
Martijn Welten is sinds de oprichting verbonden aan Spigt Dutch Caribbean, en al langere tijd betrokken bij het management.

Delissen Martens advocaten belastingadviseurs mediation heeft haar sectie belastingrecht versterkt met Ruud van den Dool en Sebastian van der Hoeven. Ruud werkt of counsel voor Delissen Martens. Sebastian van der Hoeven is werkzaam als advocaat en belastingadviseur bij Delissen Martens.

Het team van Finnius is per 1 oktober versterkt met Rosemarijn Labeur en Pien Kerckhaert.
Rosemarijn LabeurRosemarijn Labeur adviseert nationale en internationale marktpartijen over de impact van toezichtregels op hun business. Dat betreft zowel vraagstukken van markttoetreding als van doorlopende compliance.
Pien KerckhaertPien Kerckhaert heeft ruime expertise op het gebied van het financieel toezichtrecht. Ze beschikt over diepgaande kennis van en ervaring met het toezicht op verzekeraars, zoals de eisen voortvloeiend uit Solvency I en Solvency II. Ook heeft zij veel ervaring met de regelgeving voor banken, beleggingsondernemingen (MiFID) en financiële dienstverlening.

Mark LimMark Lim (1975) is toegetreden als partner bij advocatenkantoor Legaltree. Mark Lim is sinds 2001 specialist in civiel bouwrecht. Mark Lim stapt over van het Haagse advocatenkantoor BarentsKrans N.V., waar hij partner was van de sectie vastgoed.

Eelko SmitMet ingang van 1 oktober 2014 is Eelko Smit als notaris toegetreden tot de maatschap Van Buttingha Wichers notarissen. Eelko heeft meer dan 20 jaar ervaring in de (internationale) ondernemingsrecht praktijk. Hij is actief bij het adviseren van nationale en internationale (MKB) ondernemingen, investeringsmaatschappijen, zorginstellingen en directeuren grootaandeelhouders.

Stijn van der StapPer 1 oktober is Stijn van der Stap als partner binnen de praktijkgroep Onderneming & Financiering verbonden aan Hoboken Advocaten.
Stijn heeft ruime ervaring op het gebied van het ondernemingsrecht en was voor zijn overstap onder andere werkzaam bij Eversheds en Houthoff Buruma. Stijn richt zich binnen het ondernemingsrecht met name op transacties, vennootschapsrecht, joint ventures en aandeelhoudersovereenkomsten. Verder adviseert en procedeert hij veelvuldig over commerciële contracten en aandeelhoudersgeschillen.

Linklaters versterkt haar belastingadviespraktijk in Amsterdam met de komst van Dick Hofland als partner. Dick Hofland komt over van De Brauw Blackstone Westbroek en was eerder partner bij Freshfields en Loyens & Volkmaars. Dick Hofland is een zeer ervaren specialist op het terrein van Nederlands-en internationaal belastingrecht. Zijn adviespraktijk richt zich met name op complexe transacties en fiscale planning met betrekking tot fusies en overnames, private equity, herstructureringen, banking & securities, asset finance, structured finance en beleggingsfondsen.

Met ingang van 1 oktober 2014 zijn Margriet Crijns en Paul Hendriks werkzaam bij LEXSIGMA Advocaten te Amsterdam.
Margriet Crijns versterkt de zorgsectie van LEXSIGMA. Margriet houdt zich op het terrein van de gezondheidszorg bezig met het procederen voor en adviseren van zorgaanbieders, o.m. over (de implementatie van nieuwe) wetgeving, bekostiging en financiering, contractuele relaties tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders en fusies en overnames.
Paul Hendriks versterkt de ondernemingsrechtsectie. Paul houdt zich bezig met (nationale en internationale) fusies en overnames. Daarnaast procedeert en adviseert Paul ondernemingen in vennootschapsrechtelijke- en aandeelhoudersgeschillen.

Desiree Mohrmann (41) en Natascha Jonkers (43) hebben per 1 september jl. Skout opgericht. Skout is een executive search bureau gespecialiseerd in de bemiddeling van ervaren juristen. Zowel Desiree als Natascha hebben ruim 10 jaar ervaring opgedaan binnen diverse beursgenoteerde ondernemingen.

Marc HouwelingSinds september 2014 is Marc Houweling werkzaam bij Lexence. Marc is gespecialiseerd in het civiele bouw- en vastgoedrecht en het verzekeringsrecht dat deze gebieden raakt. Hij was eerder werkzaam voor AKD en Severijn Hulshof Advocaten. ​

Marieke Kaajan, Fleur Onrust en Wyke de Vos hebben onlangs ENVIR Advocaten opgericht. ENVIR, dat is gevestigd aan de Amsterdamse Keizersgracht, is gespecialiseerd in bestuursrecht. Het is het eerste nichekantoor waar dit rechtsgebied centraal staat. ENVIR richt zich binnen dit rechtsgebied vooral op omgevingsrecht, natuurbeschermingsrecht en ambtenarenrecht. Kaajan en Onrust waren eerder verbonden aan Stibbe; De Vos aan NautaDutilh en de Raad van State.

Moïra TruijensNichekantoor Hoogenraad & Haak, advertising + IP advocaten heeft zich per 1 september 2014 versterkt met de komst van advocaat Moïra Truijens als senior medewerker. Moïra is een betrokken strateeg met een ruime proceservaring, die zaken laagdrempelig kan uitleggen en pragmatisch opereert. Zij richt zich op octrooi-, auteurs-, model-, merken- en reclamerecht (inclusief geneesmiddelen reclame). Moïra verdiende eerder haar sporen bij IE-kantoren Brinkhof en Klos Morel Vos & Schaap.

De Best & Partners Gerechtsdeurwaarders en Incasso uit Hoofddorp en Haarlem, heeft haar team versterkt met een toegevoegd kandidaat-gerechtsdeurwaarder. Op 26 augustus jongstleden heeft voor de Rechtbank Haarlem de beëdiging tot toegevoegd kandidaat-gerechtsdeurwaarder plaatsgevonden van Petra Fictoor. Fictoor is al enige tijd aan het kantoor verbonden en heeft met succes de opleiding tot kandidaat-gerechtsdeurwaarder gevolgd.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven