Carrièrewisselingen bij Stijl advocaten, Baker & McKenzie, Norton Rose Fulbright

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Met ingang van 1 juni hebben Vincent van Oijen en Wouter den Harder hun praktijk voortgezet bij Stijl advocaten in Amsterdam.
Van Oijen heeft een gecombineerde advies- en procespraktijk onder meer op het gebied bouwrecht, koop/verkoop van onroerend goed en huur en een bloeiende praktijk op het terrein van het aansprakelijkheidsrecht. Hij was eerder werkzaam bij Stibbe en Lexence.
Den Harder is werkzaam in de civiele vastgoedpraktijk met bijzondere aandacht voor het bouwrecht, het verbintenissenrecht en het goederenrecht. Bij Stijl advocaten heeft hij een advies- en procespraktijk. Eerder was hij werkzaam bij ProRail, Rijkswaterstaat en de gemeente Haarlemmermeer.

Marcel Janssen vertrekt treedt per 1 juli als partner bij de praktijkgroep Banking & Finance van Baker & McKenzie toe. Hij werkte hiervoor bij Norton Rose Fulbright. Jansen zal zich binnen deze praktijk vooral richten op bedrijfs-, project-, overname- en handelsfinancieringen.

Corporate partner Heimon Smits is toegetreden tot Norton Rose Fulbright in Amsterdam. Smits is gespecialiseerd in fusies en overnames, private equity, joint ventures, complexe cross border transacties, corporate governance en herstructureringen. Hij heeft ruime ervaring met het adviseren van nationale en internationale bedrijven en investeerders.

Ruby SamadOp 1 mei is Ruby Samad gestart met haar eigen arbeidsrechtelijke nichekantoor: ArbeidsrechtLab Advocatuur te Amsterdam. Samad voert een algemene arbeidsrechtpraktijk, waarin zij zowel ondernemingen, particulieren als zelfstandigen vertegenwoordigt. Hierbij adviseert en procedeert zij bijvoorbeeld over onderwerpen als individueel en collectief ontslag, arbeidsovereenkomsten en arbeidsongeschiktheid.

De partners van Bousie advocaten hebben besloten hun kantoor niet langer met z’n drieën voort te zetten. Per 1 juli sluiten Hans Bousie en zijn team zich aan bij bureau Brandeis. Sander Dikhoff en Rob van Dongen en hun team gaan vanaf die datum samen voort onder de naam Dikhoff Van Dongen Advocaten.

Martin HemmerAKD heeft per 1 juni Martin Hemmer benoemd tot salary partner. Hemmer is advocaat binnen de praktijkgroep Intellectual Property & Technology van AKD. Hij is bij AKD het aanspreekpunt voor zaken op het gebied van ‘Innovatieve IP’ en ‘ICT, Media & Privacy’.

Robert BroekhorstPer juni heeft Robert Boekhorst zijn positie als partner bij Baker & McKenzie verruild voor partner ICT & Privacy bij Van Benthem & Keulen. Boekhorst wordt door Chambers & Partners al jaren gerekend tot de top van de Nederlandse IT-advocatuur. Hij treedt met zijn collega Elze ’t Hart toe tot het kantoor.

AKD heeft per 1 juni Bart Hessel aangetrokken als adviseur voor de praktijkgroepen Overheid & Onderneming en Europees en Mededingingsrecht in Brussel. Bart Hessel is hoogleraar Europees recht en decentrale overheden aan de Universiteit Utrecht.

Marc ElshofMarc Elshof is per 1 juli benoemd tot senior counsel bij Boekel De Nerée. Hij is gespecialiseerd in Privacy en IT kwesties. Elshof adviseert zijn cliënten over de naleving van de lokale privacywetgeving en grensoverschrijdende doorgifte van persoonsgegevens (in het bijzonder naar de VS) en over het opstellen van hun internationale privacy-strategie.
Jurjan GeertsmaOok Jurjan Geertsma is per 1 juli benoemd tot senior counsel bij Boekel De Nerée. Hij houdt zich bezig met fraudezaken, compliance en tuchtrecht. Geertsma staat ondernemingen, bestuurders en professionals (waaronder vrije beroepsbeoefenaren) bij die geconfronteerd worden met straf- en/of tuchtrechtelijke onderzoeken. Ook adviseert hij over compliance vraagstukken en reputatiemanagement.

Marja Oude LuttikhuisOp 1 juni is Marja Oude Luttikhuis als advocaat partner toegetreden tot Langstraat Advocaten in Waalwijk. Zij voegt meer dan 25 jaar ervaring toe aan het kantoor, met als expertise Personen- en Familierecht. Haar specialisatie ligt daarbij in het helpen van ondernemers die te maken krijgen met een echtscheiding.

Richard Norbruis (Freshfields) zal per 1 september toetreden tot het Global Law Leadership team van EY Law. EY Law is het Global Legal Network van Ernst & Young, waarin HVG (Holland Van Gijzen) voor Nederland en België deelneemt.

Clifford Chance heeft met ingang van 1 mei drie nieuwe counsels benoemd. Het betreft de senior associates Joep Bertrams, Erwin Bos en Han Teerink, allen werkzaam op de Amsterdamse vestiging van het advocatenkantoor. De drie nieuwe counsels zijn actief in respectievelijk de fiscale, de procesrecht- en de ondernemingsrechtpraktijk van het kantoor.

Met ingang van 1 mei is Eddy Bauw benoemd tot hoogleraar Aansprakelijkheidsrecht en rechtspleging bij de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht. Hij zal deze functie bekleden naast zijn werkzaamheden voor de Raad van de Rechtspraak (als hoofd van de afdeling Strategie).

KienhuisHoving advocaten en notarissen heeft op 21 mei Arjan ten Vergert benoemd tot (toegevoegd) notaris in Enschede door de Rechtbank te Arnhem. Sinds 2006 is hij werkzaam bij KienhuisHoving in de praktijkgroep Onroerendgoedrecht. Ten Vergert houdt zich met name bezig met het commercieel vastgoed en projectontwikkeling en via de German Desk met Grundstück und Immobilienrecht. Daarnaast leidt hij de veilingpraktijk.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven