Carrièrewisselingen bij Straatman Koster, USG Juristen, Eversheds Faasen

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online bij deze rubriek waren vermeld en die op de webredactie zijn binnengekomen.

Mr Drs Xander Blokzijl van Schaap & Partners Advocaten en Notarissen te Rotterdam is per 30 december 2011 bij Koninklijk Besluit benoemd tot notaris.
Xander is vanaf 2003 werkzaam bij Schaap & Partners als kandidaat-notaris en met ingang van 5 januari 2010 toegetreden tot de maatschap.

Per 1 februari jl. zijn Manon Dijkman-Uulders en Caroline Wong overgestapt naar Straatman Koster Advocaten. Manon Dijkman is gespecialiseerd in het (Europese) aanbestedingsrecht en het staatssteunrecht en was tot voor kort werkzaam bij AKD. Caroline Wong is gespecialiseerd in projectontwikkeling, bouw- en aanbestedingsrecht. Zij is afkomstig van Lexence.

Na haar werkzaamheden bij de rechtbank in Den Bosch en de Rijksoverheid, heeft Mr. Ilse Derks er voor gekozen om het team van Habets Advocaten & Bemiddelaars te versterken. Haar specialisatie in (internationale) kinderontvoering is een waardevolle aanvulling binnen het dienstenpakket van personen- en familierecht voor particulieren en ondernemers. Habets kiest hiermee gericht voor een verbreding van haar expertise, een aanpak die de groei van het kantoor verder doorvoert.

Marieke Heltzel is per 1 februari 2012 in dienst getreden bij Hart Advocaten als advocaat. Zij zal werkzaam zijn op het gebied van het financieel recht.

Eelco Stuut (53) is per 1 februari benoemd tot algemeen directeur bij USG Juristen, aanbieder van juridische diensten op maat. In zijn nieuwe functie zet Eelco USG Juristen nog steviger op de kaart als het eerste aanspreekpunt voor alle juridische en juridisch gerelateerde kennis- en capaciteitsvraagstukken. Hij gaat zich met name richten op het verder uitbreiden van het aantal partnerships met opdrachtgevers, professionals en andere dienstverleners voor oplossingen op het gebied van advies en inhoudelijke expertise en van ondersteuning en uitvoering.

AKD heeft per 1 december advocaat Louis Willaert aangetrokken ter verdere uitbreiding van de bouw- en vastgoedsectie in Amsterdam. Willaert is sinds 2003 advocaat en voor zijn indiensttreding bij AKD was hij werkzaam bij Houthoff Buruma. Hij houdt zich voornamelijk bezig met de civielrechtelijke bouw- en vastgoedpraktijk en heeft veel ervaring met adviseren en optreden bij (dreigende) geschillen, gerechtelijke procedures en arbitrages tussen bouwbedrijven, opdrachtgevers, ontwikkelaars en vastgoedbeleggers.

Ivo Leenders (35) is per 1 januari toegetreden als partner bij Hertoghs advocaten-belastingkundigen. Ivo is reeds sinds medio 2003 advocaat-belastingkundige bij dit kantoor. Hertoghs advocaten-belastingkundigen is bij uitstek gespecialiseerd in fiscaal strafrecht, fiscaal boete- en strafrecht en invorderingsrecht.

Matthijs Bolkenstein (33) is per 1 januari benoemd tot partner bij Eversheds Faasen. Bolkenstein geeft als partner leiding aan het Banking, Securities & Finance team van Eversheds Faasen dat zich richt op het begeleiden van financieringstrajecten, het verlenen van Wft gerelateerde diensten en de legal opinion praktijk. Voor zijn partnerbenoeming was Bolkenstein senior medewerker bij het kantoor.

Per 1 januari zijn Alain de Jonge (46) en Arnoud Boorsma (40) toegetreden tot het bestuur van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen. De Jonge wordt de nieuwe bestuursvoorzitter en is daarmee de opvolger van René Kiers die deze functie sinds januari 2008 bekleedde. Boorsma zal Monique de Witte-van den Haak opvolgen die ook per 1 januari zal terugtreden als bestuurslid. De Jonge en Boorsma zijn benoemd voor een periode van vier jaar.

Met ingang van 1 december is Diana Gunckel (41) de gelederen komen versterken van KienhuisHoving. Zij zal de nieuwe praktijkgroep Banking & Finance vormgeven. Gunckel heeft ruim 15 jaar ervaring als advocaat op het gebied van het bank- en effectenrecht en is gespecialiseerd in complexe (project-)financieringen, fusies en overnames, joint ventures, herstructureringen, private equity en Wet financieel toezicht. Hiervoor was zij o.a. werkzaam bij Norton Rose als advocaat bank- en effectenrecht.

Per 1 januari is Ariën van Heesen (33) benoemd tot partner bij Boekel. Van Heesen is sinds 2005 als kandidaat-notaris verbonden aan Boekel, waar hij zich vanaf dat moment heeft gespecialiseerd in vrijwel alle notariële aspecten van het vastgoed. Het accent van zijn praktijk ligt hierbij op commercieel onroerend goed alsmede financieringen en zekerheden.

Met ingang van 1 november is Ingrid Walrecht (32) werkzaam bij Nysingh advocaten-notarissen te Arnhem. Zij was voorheen werkzaam bij De Kempenaer Advocaten.

Mededingingsrechtspecialist Claudia Bruins is per 1 december in dienst getreden bij Deterink Advocaten en Notarissen. In 1997 is Claudia haar carrière gestart bij de Nederlands Mededingingsautoriteit (NMA) als lid van het startteam. Na deze unieke ervaring is Claudia als advocaat aan het werk gegaan en heeft zij vanaf 1999 als advocaat bij Baker & McKenzie, Norton Rose en, laatstelijk, bij Van Iersel Luchtman haar loopbaan vervolgd.

Suzan Stoter (42) is per 1 december benoemd tot hoogleraar Rechtssociologie aan Erasmus School of Law.
Daarnaast is Yuwen Li (49) benoemd tot bijzonder hoogleraar op de leerstoel ‘Chinees Recht’ binnen de capgroep Internationaal Publiekrecht aan de Erasmus School of Law. Beide benoemingen zijn per 1 december ingegaan.

Met ingang van 1 januari heeft Jos Hendrickx Edward Dijxhoorn opgevolgd als lid van het bestuur van Marree en Dijxhoorn Advocaten. Het bestuur van Marree en Dijxhoorn Advocaten wordt vanaf 1 januari gevormd door Roel Hart (bestuursvoorzitter), Jos Hendrickx (bestuurslid) en Henk Assink (bestuurslid en kantoordirecteur).

Per 1 januari is Kriek Wille benoemd tot counsel bij Van Doorne op het gebied van Media- en Entertainmentrecht en Intellectuele Eigendom. Wille (47) heeft binnen de praktijkgroep IE in het bijzonder een focus en expertise op het gebied van entertainment- en mediarecht. Zij houdt zich bezig met mediaproducties, onrechtmatige media-uitingen (voor TV personalities en incidentzaken voor bedrijven in de media, het onderwijs en de zorg) en met strategische partnerships in de media- en entertainmentsector.

Met ingang van 1 januari is het nichekantoor ARBOR Advocaten van start gegaan. ARBOR advocaten is gevestigd te Amsterdam en is een nichekantoor op het gebied van (collectief) arbeidsrecht en medezeggenschap. De founding fathers zijn eerder betrokken geweest bij het opzetten van kantoren (Kupperman van der Wiel, Vogel & Ruitenberg, Wiersma Mendel Prakke).

Per 1 januari is Marco Dijsselhof (36) toegetreden tot de maatschap van Trip Advocaten & Notarissen. Hij is reeds vanaf 2000 werkzaam als advocaat bij Trip in Assen in de secties huurrecht en vastgoed en civiel bouwrecht. Tevens is Dijsselhof lid van de Raad van Toezicht van de Orde van Advocaten in het arrondissement Assen.
Daarnaast is aan Hugo Brouwer per 1 januari eervol ontslag verleend. Per die datum volgt Ate Bijlsma (33) hem op als notaris. Ate Bijlsma trad in 2007 in dienst bij Trip en specialiseerde zich in het ondernemingsrecht. Ate Bijlsma zal tevens deel gaan uitmaken van de maatschap van Trip.

Sebastiaan Palm (32) is aandeelhouder van Marxman Advocaten te Amersfoort geworden. Hij is daarmee mede-eigenaar geworden van het kantoor. Palm is advocaat en voorzitter van de sectie Ondernemingen bij Marxman en heeft een brede ondernemingsrechtpraktijk met bijzondere aandacht voor overname, recovery, ICT en intellectueel eigendom. Palm is sinds 2002 verbonden aan het kantoor.

Yvette Dissel (39) heeft zich per 1 januari als partner aangesloten bij L&A Advocaten. Zij is voor haar overstap ruim vijftien jaar werkzaam geweest bij Boekel De Nerée, volledig gespecialiseerd in het arbeidsrecht in brede zin. Zij heeft bijzondere expertise in de financiële sector.

Europees kwekersrechtspecialist Bart Kiewiet is tot ‘Of Counsel’ benoemd bij Vondst Advocaten te Amsterdam. Voorheen was Kiewiet voorzitter van het Kwekersrechtbureau van de Europese Unie, het Communautair Bureau voor Plantenrassen (CPVO).

Ad van ’t Hof (50) is per 1 november de ondernemingsrechtpraktijk van Vlaskamp Advocaten komen versterken. Hij is afkomsitg van Ordina, waar hij market director en director operations & control was.

Anne Koh (31) is per november in dienst getreden als advocaat bij Lemstra Van der Korst in Amsterdam. Hiervoor was zij werkzaam bij Straatman Koster en Clifford Chance.

Igno Hermans is als general counsel toegetreden tot de Deutsche Bank Nederland. Daarvoor was hij werkzaam als directeur juridische zaken & compliance bij Friesland Bank.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven