Carrièrewisselingen bij Van Doorne, Linklaters, Boekel De Nerée

Delen:

Afgelopen week verscheen er weer een Mr. Magazine. Hieronder een overzicht van de carrièrewisselingen die nog niet eerder online bij deze rubriek waren vermeld.

Hugo Reumkens, momenteel praktijkgroepleider van Van Doorne’s ondernemingsrechtpraktijk, is per 1 april 2011 benoemd tot co-managing partner van Van Doorne.

Op 1 april is Johan Rijlaarsdam (51) als managing partner toegetreden tot het bestuur van Houthoff Buruma. Hij volgt Eddie Meijer op, die ruim vier jaar een van de twee managing partners van het kantoor is geweest.

Mieke de Die (49) en Caren Velink (37) zijn op 1 maart 2011 een nieuw kantoor gestart: Velink & De Die advocaten, gespecialiseerd in gezondheidsrecht en gevestigd te Amsterdam.

Per 1 maart is Jesse Hartgring (33) benoemd tot partner bij Hoens & Souren Keereweer Advocaten (HSK) in Zoetermeer. Hiervoor was hij werkzaam bij TeekensKarstens. Hartgring gaat zich bij HSK richten op de verdere ontwikkeling van de afdeling ondernemingsrecht. Daarnaast zal hij zich toeleggen op internationale zaken.

Peter de Brock (55) is per 15 maart toegetreden als partner bij Certa Legal Tax. De Brock was hiervoor onder meer ruim tien jaar partner bij het Engelse advocatenkantoor Simmons & Simmons, waar hij leiding gaf aan de fiscale praktijk. Hij is gespecialiseerd in advisering over structuren, transacties en financiële instrumenten.

Op 1 januari 2011 heeft Klaas Luijten (44) de overstap van Boot Advocaten te Amsterdam gemaakt naar PHAROS advocaten in Naarden, waar hij als partner is toegetreden. Bouwrecht, gebiedsontwikkeling en aanbestedingsrecht behoren tot zijn specialismen.

Marc Dullaert (47) is per 1 april de eerste Nederlandse Kinderombudsman. Dullaert is oprichter en bestuursvoorzitter van de kinderrechtenorganisatie Stichting KidsRights en grondlegger van de Internationale Kindervredesprijs. Daarnaast was hij jarenlang werkzaam in de mediawereld. De Kinderombudsman is een substituut-ombudsman van de Nationale ombudsman, met een eigen werkgebied en een eigen verantwoording naar de Eerste en Tweede Kamer.

Kees Waaldijk (52) is benoemd tot hoogleraar Comparative Sexual Orientation Law aan de Universiteit Leiden. Hij is sinds 1996 verbonden aan de Leidse rechtenfaculteit, eerst als universitair docent bij de afdeling Encyclopedie van de rechtswetenschap, en vanaf december 2000 als promovendidecaan op het Meijers Instituut (onderzoeksinstituut en graduate school van deze faculteit).

Xandra Kramer is per 1 februari benoemd tot bijzonder hoogleraar European Civil Procedure aan de Erasmus School of Law van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij verricht onderzoek op de juridische en beleidsmatige aspecten van de ontwikkeling van het Europees procesrecht. Daarnaast verzorgt zij onderwijs op het gebied van het internationaal en eenvormig privaatrecht.

Op 1 maart is Steven Hijink benoemd tot hoogleraar Jaarrekeningenrecht aan Erasmus School of Law. Hijink is sinds 1 april 2009 werkzaam bij de Erasmus School of Law. Daarvoor was hij werkzaam als advocaat te Den Haag en Amsterdam en bij het ministerie van Financiën. Sinds 1 maart is Steven Hijink tevens als advocaat en counsel verbonden aan Stibbe advocaten en notarissen te Amsterdam.

Marxman Advocaten heeft zijn team op 1 maart uitgebreid met Stella Willebrands (37). Binnen het ondernemingsrecht houdt zij zich bezig met de praktijk van commercial litigation en (internationale) incasso. Willebrands werkte voor haar indiensttreding als bedrijfsjurist bij de Koninklijke Boekverkopersbond.

Judith Jansens van Gellicum, fiscaal advocaat, is met ingang van 1 januari 2011 benoemd tot partner bij Benvalor Advocaten en Belastingadviseurs.

Corporate partner Jan Willem de Boer treedt in mei 2011 toe tot Linklaters. Hij komt van De Brauw Blackstone Westbroek. De Boer is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht.

Femke Rasenberg (32) is per 1 februari 2011 in dienst getreden als senior counsel bij Boekel De Nerée. Rasenberg is gespecialiseerd in aanbestedingsrecht. Zij keert terug naar het kantoor waar zij van 2004 tot 2008 werkzaam was. Eind 2008 maakte zij de overstap naar de Bond van Nederlandse Architecten (BNA).

Notaris Fokko Keuning stapt per 1 april over naar de Groningse vestiging van De Haan Advocaten & Notarissen. Keuning is gespecialiseerd in ondernemingsrecht, estate planning en richt zich daarnaast op de scheepvaartsector in het Noorden. Hij is afkomstig van Broekema.Keuning.Nielsen Notarissen, dat sinds zijn vertrek Broekema.Nielsen Notarissen heet.

Advocate Ottilie Laan (36), gespecialiseerd in vastgoedzaken en publiek-private samenwerking, versterkt sinds 1 maart 2011 advocatenkantoor Endtz & Co te Amsterdam. Laan is gespecialiseerd in planologie en stadsontwikkeling. Hiervoor was Laan compagnon bij de maatschap Houtzager Strijker Advocaten.

Corinne Schot (48) heeft zich als partner verbonden aan Baker & McKenzie. Schot richt zich in haar werkzaamheden op banking, structured finance, derivaten en project finance. Hiervoor was zij werkzaam bij Houthof Buruma.

Sinds 1 januari 2011 is Martijn Hermus (36) tot shareholder van Greenberg Traurig, LLP. Hermus werkt sinds de oprichting, in 2003, bij Greenberg Traurig. Hij houdt zich als advocaat voornamelijk bezig met fusies en overnames.

De advocaten Margje Benningen (38), Suzanne Bordewijk (34), Suzanne Colsen (36), Harriët Delhaas (34), Laurien Dufour (34) en Daphne Gouweloos (36) zijn per 1 maart in Amsterdam gestart met WIJ advocaten, een nichekantoor gespecialiseerd in aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Benningen werkte bij Gaastra Advocaten en is gespecialiseerd in zaakschade en overheidsaansprakelijkheid. Bordewijk, gespecialiseerd in bedrijfsaansprakelijkheid, werkte hiervoor als rechter-plaatsvervanger bij de Haarlemse rechtbank. Colsen zat bij Nysingh en richt zich op beroepsaansprakelijkheid, personenschade en gezondheidsrecht. Delhaas werkte bij Höcker Advocaten en richt zich op beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheid en zaakschade. Zij is tevens plaatsvervangend griffier bij de Raad van Discipline.
Dufour is gespecialiseerd in personenschade en persoonsverzekeringen en heeft onderwijs gegeven op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Gouweloos, gespecialiseerd in zaak- en vermogensschade, was werkzaam bij een internationale verzekeraar als senior claims-specialist.
Eerder werkten de oprichters gedurende enkele jaren samen bij Houthoff Buruma.

Per 1 maart hebben Stëffan de Jong (38), Ralph Jan van der Ham (36) en Cathelijn Derks (38) in Amsterdam Sterc arbeidsrecht advocaten opgericht. Hiervoor waren zij als senior advocaat verbonden aan DLA Piper.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven