Carrièrewisselingen bij VNO-NCW, BaliePlus, Clifford Chance

Delen:

Deze week weer enkele carrièrewisselingen en benoemingen bij onder andere VNO-NCW, BaliePlus en Clifford Chance.

Prof. dr. Patrick Van Calster is per 1 september 2010 benoemd tot hoogleraar aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij bekleedt de leerstoel Criminologie. Van Calster zal de criminologie benaderen vanuit zowel een sociaalwetenschappelijk als strafrechtelijk perspectief. Van Calster was tot voor kort werkzaam als universitair hoofddocent bij het Instituut strafrecht en criminologie aan de Universiteit Leiden. Van Calsters onderzoeksgebieden en –interesses liggen op het terrein van ethiek en politionele/justitiële praktijken, met een bijzondere interesse voor informatiegestuurde politie en justitie.

De Universiteit van Tilburg heeft dr. Sophie van Bijsterveld benoemd tot bijzonder hoogleraar op de leerstoel Religie, rechtsstaat en samenleving bij de Faculteit Geesteswetenschappen. Sophie van Bijsterveld is Eerste Kamerlid voor het CDA en hoofddocent Europees en Internationaal Publiekrecht aan de UvT. De leerstoel stelt de veranderende positie van religie in het publieke domein centraal.

VNO-NCW regio Amsterdam krijgt een nieuwe voorzitter: Marry de Gaay Fortman. Zij volgt Uri Coronel op. De Gaay Fortman (45) is advocaat- partner bij Houthoff Buruma in Amsterdam. Haar praktijk bevindt zich op het snijvlak van overheid en bedrijfsleven. Ze bekleedt diverse toezichthoudende functies, waaronder commissaris bij Royal Haskoning en lid van de Raad van Toezicht Stedelijk Museum Amsterdam. Tevens maakt zij deel uit van de Centrale Plancommissie van het Centraal Planbureau. Marry de Gaay Fortman is al geruime tijd actief voor VNO-NCW regio Amsterdam, ondermeer voor de ontwikkeling naar een duurzaam bedrijfsleven in de hoofdstad.

Paul Paasschens is m.i.v. 1 oktober jl. de nieuwe directeur van BaliePlus, de door de Nederlandse Orde van Advocaten opgerichte serviceorganisatie voor de advocatuur. Paasschens volgt Onno Messing op die vanaf 1998 de directeursfunctie vervulde.

Het internationale advocatenkantoor Clifford Chance breidt haar Tax, Pensions & Employment groep uit met de komst van Hein van den Hout. Ook verwelkomt ze Hein Tonnaer weer terug in haar gelederen om de Asset Finance groep verder uit te bouwen.

Bas Boris Visser, managing partner van Clifford Chance Amsterdam: “We zijn erg blij met de komst van deze twee nieuwe medewerkers. Hein Tonnaer kennen we natuurlijk al wat langer en hij is een grote aanwinst voor onze Asset Finance praktijk en de uitgebreide ervaring van Hein van den Hout betekent absoluut een versterking van onze Employment praktijk.”

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven